Author picture

Jeseniški hokejisti zmagovalci poletne lige

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so prišli do še druge zmage v dveh dneh. Na Bledu so v okviru poletne lige s 5:0 premagali izbrano ekipo Slovenije in pripravljalni turnir zapustili s pokalom v rokah.

Po prepričljivi petkovi zmagi nad Ferencvarošem s 4:1 so v soboto Železarji prikazali še boljšo igro in bili od tekmeca boljši od začetka do konca tekme. Veseli tudi dejstvo, da Jesenice prvič v pripravljalnem obdobju niso prejele zadetka. Poleg obrambe, ki je tekmecem na celotnem obračunu dopustila le 13 strelov, gredo pohvale tudi vratarju Gašperju Panjtarju, ki je zaklenil mrežo naše ekipe.

Ta je ekspresno prišla do vodstva. Svoj drugi zadetek v poletni ligi je že v tretji minuti dosegel Jaša Jenko. Premoč Jesenic v prvi tretjini pa s samostojno akcijo za podvojitev vodstva kronal še Lovro Kuzmanović, ki je spretno matiral nasprotnikovega vratarja Trelca.

Tudi v drugi tretjini so bili Železarji prepričljivejši tekmec, a kljub razmerju v strelih 14:4 niso uspeli povišati vodstva. Varovanci Gabra Glaviča pa so bili v zadnjem delu igre zato odločni znova dokazati, da so najboljša ekipa tekmovanja.

Izbrano ekipo Slovenije, ki je imela v kadru kar nekaj kakovostnih posameznikov, je z golom ob igralcu manj v 49. minuti presenetil Martin Bohinc. Z zadetkom se je tri minute pozneje izkazal še mladi Tjaš Lesničar. Odlično igro z igralcem manj pa so podprvaki alpske lige prikazali še v zadnjih minutah obračuna. V 58. minuti je namreč za drugi gol s štirimi hokejisti v polju končni izid postavil Gašper Seršen.

Po dveh prepričljivih zmagah na Bledu so Železarji uradno za seboj pustili uvodna poraza v pripravljalnem obdobju in dva tedna pred začetkom alpske lige pokazali boljšo igro. Lepo priložnost, da dokažejo dobro formo, bodo imeli že v torek ko se bodo imeli prvič v novi sezoni priložnost predstaviti navijačem v Podmežakli. V goste namreč prihaja aktualni prvak alpske lige in nov član ICE Hockey League Asiago.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano