Jure Sotlar znova v jeseniškem dresu

Za nadaljevanje sezone je jeseniško četo okrepil 28-letni slovenski napadalec, Jure Sotlar. Nazadnje član nemške ekipe Deggendorfer SC. Vsem dobro poznani igralec, je rdeči dres nazadnje nosil v sezoni 2016/2017, ko so jeseničani prvič zaigrali tudi v Alpski hokejski ligi. Z ekipo se je takrat v omenjeni ligi uvrstil v polfinale, v rednem delu lige pa se je Jure uvrstil tudi med 10 najučinkovitejših igralcev tekmovanje. Za železarje je v rednem delu, na 37-ih tekmah prispeval 45 točk (15 zadetkov, 30 podaj), v končnici pa je na devetih tekmah zabeležil 4 zadetke in prav toliko podaj.

WhatsApp Image 2021 12 17 at 9.57.54 PM

Ob vrnitvi pa smo z Juretom spregovorili nekaj besed.

Jure, zadnjih nekaj sezon si bil večinoma član tujih ekip. Sedaj pa boš  še drugič v karieri oblekel rdeči dres Jesenic. Kaj so glavni razlogi, da si se odločil priključiti naši ekipi?
Večkrat sem že poudaril, da sem se v sezoni 16/17 počutil super na Jesenicah, ko je bil trener Nik Zupančič.  Navijači, ekipa in vodstvo kluba so me odlično sprejeli. Prav zaradi teh razlogov so me Jesenice ponovno prepričale. Spet bi rad začel uživati v igri in pomagal ekipi po svojih najboljših močeh. Letošnja sezona ni šla po načrtih iz večih razlogov, zato sem želel zamenjati okolje. Hvaležen sem za ponujeno priložnost, zato se veselim, da ponovno oblečem rdeči dres.

Smo sredi veselega decembra in v času obdarovanj zato lahko rečemo, da je uprava kluba z tvojim prihodom okrepila ekipo in tudi obdarila navijače. Kakšne pa so tvoje želje, ambicije in načrti za nadaljevanje sezone.
Moje želje in cilji so, da me fantje sprejmejo, da ekipa ostane zdrava in nadaljuje z uspešnimi predstavami ter da bi osvojili ligo AHL. Moja naloga pa je, da dam vsak dan vse od sebe in pomagam ekipi do želenih ciljev.

V preteklosti si v jeseniškem dresu kazal odlične predstave. Ali je bilo uspešno  sodelovanje v preteklosti jeziček na tehtnici za tvoj povratek v Slovenijo in na Jesenice?
“Tako je! Poznam trenerja, ekipo, ligo,…. Po pogovoru z Anžetom in Nikom smo hitro našli skupni jezik in ni bila težka odločitev, saj sem bil tukaj vedno srečen in zadovoljen. V nemčiji se ni vse izšlo po načrtih in ni bilo tako, kot je bilo rečeno pred sezono, zato se z veseljem vračam na Jesenice, kjer se počutim super!

V ekipi boš imel eno glavnih vlog. Kaj navijači in klub lahko pričakujejo od tebe?
“Prav tega se veselim. Če bom pokazal dobre igre, bom imel veliko vlogo v ekipi in tega si sedaj najbolj želim. Želim spet igrati hokej, ki ga najbolj znam in začeti uživati v hokeju.  Rad razigravam soigralce in igram s pakom. Jesenicam gre letos odlično, spremljam ekipo že celo sezono, tako da se bom potrudil po svojih najboljših močeh, da bi bila ekipa z mojim prihodom še močnejša.”

Ob njegovi vrnitvi pa je svoje mnenje podal tudi Anže Pogačar: “Jure Sotlar je kreativen igralec, ki za vsako ekipo v ligi AHL predstavlja dodano vrednost. Veseli nas, da se vrača v naš dres. Prepričan sem, da bo z svojim znanjem naši ekipi pomagal do novih zmag in bo okrepitev za nadaljevanje sezone. Hvala tudi dolgoletnemu zvestemu pokrovitelju kluba, ki je omogočil njegov prihod.”

Jure, dobrodošel med Železarji.

Delite s prijatelji

Povezano