Kljub odsotnostim z borbeno predstavo do druge finalne zmage

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so prišli do še druge zmage v finalu alpske lige. V dvorani Podmežakla so v četrtek zvečer moštvo Cortine premagali s 5:2.

Naša ekipa je tako ekspresno za seboj pustila sploh prvi poraz v letošnji končnici na gostovanju v Italiji in še enkrat več dokazala, da je v letošnji sezoni odločena osvojiti svoj krstni naslov prvakov alpske lige. Do glavnega cilja v sezoni nas zdaj ločita le še dve zmagi.

Ob svoji deseti zmagi končnice na enajstih tekmah varovanci Gabra Glaviča prav tako še naprej ostajajo nepremagani pred svojimi navijači. Ti se v Podmežakli zbirajo v vse večjem številu v podporo naših fantov, ki so se danes morali za pomembno zmago še dodatno potruditi. Pred srečanjem so namreč ostali brez poškodovanih Ščapa in Seršena. Zaradi bolezni pa sta manjkala tudi Bloomberg in najboljši igralec alpske lige Karjalainen.

Finca je v naših vratih tako zamenjal Urban Avsenik, ki je svoje delo opravil z odliko. Kljub temu, da ga je za prvotno vodstvo Italijanov ob igralcu več v osmi minuti premagal Traversa. Železarji so sicer izid poravnali še pred koncem prve tretjine, ko je svoj že četrti zadetek finalne serije dosegel Žan Jezovšek.

Tudi v drugi tretjini je bil scenarij podoben. Mi smo napadali in napadali, a zadetek so prvi dosegli gostje, za katere je v 34. minuti v polno meril Zanatta. Tudi tokrat pa je znova odgovoril Žan Jezovšek, ki je le dve minuti pozneje dosegel še svoj drugi zadetek večera.

V zadnji tretjini je napetost naraščala. Obe moštvi sta iskali zadetek, ki bi prinesel izjemno pomembno zmago. Sreča pa se je končno nasmehnila tudi nam. Z razdalje je v 53. minuti streljal David Planko, ki nam je priigral odločilno prednost. To je v nadaljevanju po lepem prodoru kronal še Rudolfs Polcs. V zadnji minuti pa je z zadetkom v prazna vrata De Fillipa svoj hattrick dopolnil izjemno vroč Žan Jezovšek, ki je tako na uvodnih treh tekmah finala dosegel že kar šest golov.

Tretjo zmago in posledično zaključni plošček za osvojitev naslova prvakov bomo lovili v soboto na gostovanju v Cortini.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano