Author picture

Kljub porazu v finalu alpske lige Železarji lahko ponosni na letošnjo sezono

Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenic na odločilni peti tekmi finala alpske lige niso uspeli premagati Asiaga. Ta je bil pred domačimi navijači v Italiji boljši z 2-1 in tako osvojil svoj drugi naslov prvaka v tem tekmovanju.

Krstni finale alpske lige se za jeseniške hokejiste ni razpletel po željah. Z veliko želje in borbenosti so Gorenjci največjim tekmecem v regionalnem tekmovanju predstavljali dostojnega tekmeca, a jim je za naslov prvakov zmanjkalo tudi nekaj športne sreče.

Potem ko so Železarji v finalni seriji na tri zmage povedli z 2-1, a izgubili pred polno Podmežaklo, je o zmagovalcu letošnje sezone odločala peta tekma. V njej so Italijani prek Miglioranzija povedli v 29. minuti. Železarji so tako kot že ničkolikokrat letos rezultat ekspresno izenačili. Že 40 sekund pozneje je za 1-1 zadel kapetan Gašper Glavič. Kljub številnim priložnostim in zatresenem okviru vrat po strelu Brusa v drugi tretjini, pa je bil to zadnji jeseniški zadetek v letošnji sezoni. Tekmo je vsega pol minute pred koncem pete finalne tekme odločil Finoro, ki je Asiagu priigral drugi naslov v alpski ligi.

Po tekmi napadalec Sašo Rajsar: “Nikoli ni lepo biti drugi, sploh če izgubiš odločilno tekmo. Če smo realni, je imel Asiago ves čas pobudo v igri, a ne zmaga vedno boljši. Tokrat žal je. Imeli svoje priložnosti, sploh tisto vratnico. Težko je priti tako daleč, že doma smo imeli zaključni plošček, a ga nismo izkoristili. Seveda je grenak priokus, a se bomo iz tega kaj naučili. Smo tudi mi pokazali dobro igro. Tako blizu, a tako daleč. Če si v finalu, nikoli ne moreš oceniti, da je slabo. Pred sezono bi vsi vzeli, če bi nam kdo ponudil peto odločilno tekmo v finalu. Zdaj je grenek priokus, a povejte mi ekipo, ki prvega avgusta ne bi podpisala uvrstitve v finale.”

DSC 0329

Jeseničani so kljub grenkem priokusu na svojo igro v letošnji sezoni lahko ponosni. Po kar štirih zaporednih izpadih v polfinalu, se jim je letos končno uspelo uvrstiti v finale in tam pridobiti prepotrebne izkušnje. Krstnemu naslovu prvaka so se približali kot še nikoli prej. Ne smemo pozabiti niti na zgodovinski redni del tekmovanja, v katerem so bili dominantni. Dobre igre so pokazali tudi v Master Roundu, v katerem so kljub številnim težavam s poškodbami osvojili drugo mesto in zaostali le za Asiagom.

“Bili smo malce prekratki, a sem fantom čestital za borbenost. Nikomur nimam kaj za očitati, skozi celo sezono so pokazali, da so napredovali in zasluženo nastopali v tem finalu. Smo razočarani, a ko bomo strnili misli čez nekaj dni, bomo lahko ponosni na tole sezono v alpski ligi. Zadovoljen sem z delom vodstva, štaba in igralcev. V veselje mi je bilo delati na Jesenicah v tej sezoni,” je po tekmi dejal trener Jesenic Nik Zupančič.

Po številnih spremembah, ki jih je moštvo doživelo lansko poletje, se je veliko število Železarjev odlično znašlo v večjih in pomembnejših vlogah, ki so jim bile dane v primerjavi z zadnjimi leti. Mladi hokejisti so dokazali svojo kakovost, izkušenejši pa sodili med najboljše posameznike alpske lige. Dobro so se v novem okolju znašli tudi trije tujci, ki so se odločili, da bodo v letošnji sezoni nosili rdeči dres.

Kljub temu, da Jesenice v tekmovalni sezoni 2021/22 niso uspele v svoje bogate vitrine dodati še kakšne lovorike, je moštvo z uvrstitvijo v finale alpske lige izpolnilo primarni cilj, v zadnjih mesecih pa zgradilo trdne temelje, ki na Gorenjskem obetajo še boljše in uspešnejše čase.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano