Kljub veliki borbi slovenski pokal v roke rivalov

Hokejistom Sij Acroni Jesenic ni uspelo osvojiti slovenskega pokala. V sredo zvečer je bila na finalni tekmi v Podmežakli s 4:2 boljša Olimpija.

V tekmo so z zanesljivo vlogo favorita vstopili Ljubljančani. A to v prvi tretjini ni bilo razvidno. Železarji so kot po navadi proti večnemu rivalu igrali na vso moč že od samega uvoda v obračun. Z visokim nivojem energije in obilico borbenosti pa so se tekmecu, ki igra v ligi višje, več kot enakopravno postavili po robu. Olimpijo so v prvih dvajsetih minutah celo nastreljali, a je ob zaključku domačim vselej zmanjkalo nekaj sreče. Je pa zato na drugi strani priložnost izkoristil nekdanji jeseniški hokejist Jaka Sodja, ki je goste ob koncu prve povedel v vodstvo z 1:0.

A veselje Ljubljančanov ni trajalo dolgo. Že v prvi minuti nadaljevanja je namreč prvo priložnost ob igralcu več za svoj uvodni zadetek sezone dosegel Erik Svetina. Železarji so tudi v drugi tretjini na krilih izenačujočega zadetka lovili novo presenečenje pred glasnimi domačimi navijači.

Te je vseeno v 25. minuti za nekaj trenutkov utišal Dodero, ki je Olimpiji znova priigral vodstvo. Še pred tem je Čimžarju kazenski strel sicer ubranil Annti Karjalainen. To pa sta bili tudi eni redkih priložnosti, ki so si jih favorizirani člani ICE Hockey League uspeli priigrati v drugi tretjini. Nekajkrat so nevarno poskušali tudi varovanci Gabra Glaviča, a je rezultat po dveh tretjinah ostal 1:2.

V zadnji tretjini je sledil nov hladen tuš za Železarje, ko je prednost Olimpije podvojil Kristjan Čepon. A tudi zaostanek za dva zadetka Jeseničanov ni potrl. Še naprej so se borili in napadali ter z lovili priključek. Ujeli so ga dobrih pet minut pred koncem, ko je prav tako svoj prvi zadetek sezone dosegel Luka Ščap.

Gol za zmanjšanje zaostanka je ob podpori razpoloženih navijačev podprvakom alpske lige dal še dodatna krila. V zaključku tekme so pritiskali na ljubljanska vrata in na vso moč želeli izid izenačiti. Na žalost pa jim je zmanjkalo nekaj športne sreče. Končni izid za zmago gostov pa je 14 sekund pred iztekom igralnega časa ob praznih jeseniških vratih postavil Koblar.

Kljub grenkemu porazu si Železarji z borbo nimajo po tekmi kaj veliko očitati. Novo priložnost za zmago pa bodo imeli že v petek, ko jih čaka nova domača tekma alpske lige. Tekmec bo Bregenzerwald.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano