Leto 2022 končali s sedmo zaporedno zmago

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so koledarsko leto 2022 zaključili v stilu – z novo zmago v alpski ligi. Za že sedmo zaporedno so bili v petek zvečer v gosteh z 2:0 boljši od Cortine.

Tudi eni od najbližjih zasledovalcev naših fantov pri vrhu lestvice na zadnji tekmi pred novim letom niso uspeli slediti smrtonosnemu ritmu, ki ga v letošnji sezoni diktirajo varovanci Gabra Glaviča. Ti so svojo prednost tri tekme pred koncem rednega dela zdaj povišali že na neverjetnih 21 točk.

Tri nove je naša ekipa v petek v veliki meri osvojila po zgodnjem zadetku kapetana Gašperja Glaviča, ki je že v tretji minuti dokazal, da vse bolj vroč postaja tudi jeseniški tretji napad. V prvi tretjini so bili Železarji sicer nevarnejši tekmec, a tega vseeno niso uspeli kronati s še enim zadetkom.

Tega gledalci v Italiji niso dočakali niti v drugem delu tekme, v katerem so vse bolj nevarni postajali tudi gostitelji. Vselej pa je bil ob vseh njihovih poskusih na pravem mestu najboljši vratar alpske lige Antti Karjalainen.

Zakaj si Finec zasluži ta naziv, je naš čuvaj mreže dokazal tudi v zadnji tretjini, ko je Cortina ves trud osredotočila v napad. Le v zadnjih dvajsetih minutah je proti njegovim vratom sprožila 16 strelov, a je tudi tem priljubljeni Antti brez težav preprečil pot v gol.

Zato pa so naši borci na drugi strani pokazali izjemno zbranost in pravo zmagovalno mentaliteto. V izdihljajih tekme so potrpežljivo počakali na svojo priložnost. V igri z igralcem več pa jo je v 59. minuti tekme za potrditev zmage izkoristil Tjaš Lesničar.

Zadnjo domačo tekmo v rednem delu alpske lige in prvo v novem letu bodo Železarji v torek odigrali proti Gherdeini.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano