Author picture

Linz šokiral Železarje v Podmežakli

HDD SIJ Acroni Jesenice – Steel Wings Linz 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:1) *OT

Alpska hokejska liga

Nedelja, 14. 3. 2021, ob 17.15

Jeseničani so danes pozno popoldan odigrali zadnjo domačo tekmo rednega dela AHL. V goste je prišla zadnjeuvrščena ekipa lige, Steel Wings Linz, ki po rednem delu pričakovano zaključuje sezono. Šivic danes ni štedil z močmi. V ekipo je po dveh tekmah premora vrnil tudi Žana Usa.

Tudi tokrat uvodna tretjina za pozabo

V prvih 10. minutah v Podmežakli nismo videli nič posebnega. Za odtenek nevarnejši so bili celo gostje iz Linza, ki so v enem od napadov resneje pritisnili na vrata Usa, a se ta ni pustil premagati. Tudi v nadaljevanju je imel naš čuvaj mreže več dela kot njegov kolega Leon Sommer na drugi strani. Železarji so prvi power play na tekmi dočakali v 16. minuti, ko je bil izključen Laurin Liesch. Ob igri z igralcem več se jim je prikradla velika napaka. Bretschneider je po odvzetem ploščku sam zadrsal pred Usa in ga premagal za nenadejano, a zasluženo vodstvo Linza z 0:1, ki so ga gostje zadržali vse do konca tretjine.

Širovnik poskrbel za izenačenje

Jeseničani so odločneje vstopili v 2. tretjino. Priigrali so si nekaj lepih priložnosti, najlepšo že v 21. minuti, ko je 18-letni Sommer z odličnim posredovanjem preprečil veselje Žanu Jezovšku. Med 26. in 32. minuto smo videli eno izključitev na naši strani in dve na strani gostov, a sta obe ekipi med igro z igralcem več ostali praznih rok. Prav ob koncu 32. minute so naši fantje uprizorili pritisk na vrata Linza in po strelu Širovnika z modre črte prišli do izenačenja na 1:1. Po izenačujočem zadetku se je igra v Podmežakli znova umirila. Jeseničani so pred zaključkom tretjine dočakali nov power play, a ga niso izkoristili in pred zadnjo tretjino je bil rezultat izenačen.

V Podmežakli znova podaljški

Prve minute zadnje tretjnine so postregle s številnimi izključitvami na obeh straneh. Vroče je bilo predvsem med 47. in 49. minuto, ko so Železarji znova napadali z igralcem več, a tudi tokrat plošček ni hotel v mrežo. Kljub temu, da je bilo razmerje v strelih vse bolj na strani rdečih, je semafor 10 minut pred koncem rednega dela še vedno kazal rezultat 1:1. V naslednjih minutah so bili naši fantje enostavno premalo konkretni v napadu, da bi do konca rednega dela rezultat preobrnili v svojo korist. Tako kot včeraj, so bili v Podmežakli na vrsti podaljški.

Arcuri poskrbel za šok v Podmežakli

V podaljšku se je zgodilo tisto, česar si nikakor nismo želeli. Ekipa Linza si je priigrala več zrelejših priložnosti. Eno od teh je v 63. minuti izkoristil Arcuri in poskrbel za 3. zmago Linza v letošnji sezoni. S tem so Železarjem prizadejali prvi letošnji domači poraz, ravno na zadnji tekmi rednega dela AHL. Jeseničani si z današnjo predstavo tako še niso zagotovili končnega drugega mesta. Treba bo dvigniti glave, popraviti napake in v četrtek proti Vipitenu pokazati povsem drug obraz.

Po porazu je za nas spregovoril kapetan Andrej Tavželj:

“Začeli smo slabo, tako kot prejšnjo tekmo. Igrali smo medlo, čeprav smo bili še vseeno dokaj disciplinirani. Zadnji dve tretjini sta bili boljši, imeli smo več priložnosti, a če loviš tekmo se vedno ne izide. Realizacija ni bila na istem nivoju kot prejšnje tekme. Mislim, da smo v zadnjih tekmah porabili preveč emocij in energije, ko smo slabo začenjali in lovili nasprotnike. V četrtek proti Vipitenu je spet nova priložnost in takrat bomo kot ekipa dokazali, da znamo odigrati tudi 60 minut dobrega hokeja.”

Delite s prijatelji

Povezano