Lustenau na derbiju vodilnih moštev alpske lige boljši od Železarjev

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v alpski ligi po dolgem času doživeli nov poraz. Tokrat je bila od Jeseničanov s 7-4 boljša zasedba Lustenaua.

To je na 19. tekmi sezone za Železarje šele tretji poraz v alpski ligi, šele drugič pa so varovanci Nika Zupančiča ostali povsem praznih rok. Avstrijska ekipa je proti Železarjem sploh prva v letošnji izvedbi tekmovanja dosegla sedem zadetkov. Obenem pa na medsebojnem obračunu vodilnih moštev alpske lige Jesenicam odščipnila pomembne točke v boju za najvišja mesta.

Kljub temu se je gostovanje v Avstriji za slovenske prvake začelo sanjsko. Že po 14 sekundah tekme je namreč goste v vodstvo popeljal najboljši strelec alpske lige Eric Pance. Prvi napad Jesenic pa je ponovno udaril že v četrti minuti. V udarnem napadu je zaradi bolezni sicer manjkal Jesperi Viikila, a se to v prvi tretjini ni poznalo. Prednost Železarjev je namreč podvojil njegov rojak Eetu Elo.

A vodstvo vodilne ekipe tekmovanja vseeno ni trajalo dolgo. V 12. minuti je gostitelje v obračun vrnil Giftopoulos, na začetku drugega dela igre pa rezultat izenačil Wilfan. Kljub temu je v 27. minuti znova na sceno stopil Eetu Elo, ki je še drugič premagal Hansesa v vratih Lustenaua. Tudi tokrat pa so se Avstrijci uspeli vrniti. V 32. minuti je celo ob igralcu manj na ledu Oscarja Froberga presenetil Haberl.

Z enako mero je dve minuti pozneje vrnil Nejc Brus, ki izkoristil nezbranost domačih za četrti in na žalost zadnji jeseniški zadetek večera. Do konca obračuna so namreč plošček v mreže pospravljali izključno hokejisti Lustenaua. Še pred koncem druge tretjine je znova zadel Maximilian Wilfan. Najučinkovitejši igralec avstrijskega kluba v letošnji sezoni pa je že po 15 sekundah zadnje tretjine dopolnil hattrick. V 51. minuti je prednost gostiteljev sicer povišal še Wallenta, z zadetkom v prazna vrata pa je končni rezultat 7-4 postavil Wustner.

Po porazu strelec prvega gola za Jesenice Eric Pance: “Zagotovo smo imeli preveč nihanj med dobro in slabo igro. Zelo dobro smo začeli, v nadaljevanju pa nismo našli igre, ki nas je krasila do zdaj. Težko je reči, kaj je razlog za poraz, a zagotovo nismo igrali na pravem nivoju, zato so nasprotniki zasluženo osvojili tri točke.”

Lustenau se je po domačem slavju zdaj na vrhu lestvice alpske lige Jesenicam približal na štiri točke zaostanka. Po končanem nizu sedmih zaporednih zmag pa bodo slovenski državni prvaki vtis poizkušali popraviti že jutri, ko jih čaka novo gostovanje pri Bregenzerwaldu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano