Author picture

M. Rodman: Andrej je naš pravi kapetan!

Naslednji, ki ostaja zvest rdečemu dresu, HDD SIJ Acroni Jesenice, je kapetan, Andrej Tavželj.

Izkušeni branilec je svoje prve hokejske korake napravil pri kranjskem Triglavu. Velika želja, da bi oblekel jeseniški dres, se mu je prvič uresničila v sezoni 2011/2012. Omenjena sezona je pomenila tudi slovo nekdanjega jeseniškega kluba. Andrej je kariero nadaljeval v tujini in pri največjem jeseniškem rivalu, preden se je poleti, leta 2017, pridružil naši ekipi. V svoji vetrini ima tri naslove slovenskega prvaka (dva je osvojil z našim klubom),  leta, 2013, je bil z Rouenom francoski prvak, enkrat je osvojil lovoriko v drugi najmočnejši ruski ligi, VHL. Reprezentančni vrhunec je dosegel z uvrstitivijo v četrtfinale OI v Sočiju, leta 2014, petkrat je bil član slovenske reprezentance na SP Elitne Divizije. V sezoni, 2020/2021, bo še naprej zgled mladim jeseniškim igralcem ter njihov vodja na ledu in izven igrišča.

IMG 2330

Foto: Domen Jančič

”Lanska sezona je bila velika učna ura za ekipo, končni rezultat pa pokazatelj, da smo se iz mnogih stvari veliko naučili. Jeklena volja in pregovorna gorenjska trma, sta nas v zaključku postavili na mesto, ki je bilo po prvi polovici sezone samo pobožna želja. Kaj bi bilo v končnici, je brezpredmetno razpravljati, mi je pa žal, da smo zamudili najrazburljivejši del sezone, za katerega smo garali od avgusta,” se je Tavželj, v slogu kapetana, spomnil prezgodaj končane sezone.

”Na Jesenicah se odlično počutim, vsak dan najdem motivacijo za trdo delo, ki je načelo mesta in naše ekipe,” je kapetan pojasnil, da se mu ni bilo težko odločiti za podaljšanje sodelovanja. Nazadnje je opisal še cilje za sezono, ki prihaja: ”Želja je, da bi ekipa pokazala svoj pravi potencial skozi celotno sezono, da ne bi bilo preveč vzponov in padcev. Na ta način bomo pripravljeni na najvišja mesta v vseh tekmovanjih.

V imenu vodstva kluba, je razloge za podaljšanje pogodbe s kapetanom, pojasnil športni direktor, Marcel Rodman:

”Andrej Tavželj je osebnost, ki bi jo vsaka ekipa rada imela v svoji garderobi. Želimo si, da bi mladi fantje, ki sestavljajo jedro ekipe, rasli naprej. Moje mnenje je, da bi bilo brez pravega vodje, ki ima veliko izkušenj, to precej težje in počasneje. Andrej je pravi vodja. Privilegij je imeti takšnega človeka v ekipi. V teh mesecih je pokazal ogromno željo, da bi nadaljeval svojo kariero. Veseli smo, da ostaja z nami, saj lahko mlajše soigralce še marsičesa nauči in jih pravilno usmerja. Andrej je naš pravi kapetan!”

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš Brun

Delite s prijatelji

Povezano