M. Rodman: Mašič je branilec, ki ima visoko hokejsko inteligenco

Rdeča nit ekipe, HDD SIJ Acroni Jesenice, je delo z mladimi, jih vzpodbujati pri njihovem razvoju in jim ponuditi priložnost v prvi ekipi. Jesenice so poznane kot valilnica hokejskih talentov. Mednje sodi golobradi mladenič, ki se je na novo priključil naši ekipi. Bine Mašič je rojen, 14. novembra leta 2002, in bo najmlajši član moštva. Mladi branilec je opozoril nase v mladinski ekipi HD Hidria Jesenice, v zadnji sezoni tudi v članski ekipi tega kluba, ki je nastopal v slovenskem DP in v mednarodni hokejski ligi IntHL. Bine ima za sabo že dve mladinski Svetovni prvenstvi do 18 let, decembra lani pa je bil, kljub sedemnajstim letom, član mlade reprezentance Slovenije, do 20 let, na SP I Divizije skupine A v Minsku.

101654590 2311769152459733 5531659221432532992 n

Foto: Bine Mašič osebni arhiv

Prišel je čas, da naredim naredim korak naprej. HDD SIJ Acroni Jesenice se mi zdijo odlična destinacija. Všeč mi je glavni moto kluba,” je Bine povedal ob svojem prihodu v našo ekipo in nadaljeval: ”Na nas, mladih igralcih je, da dokažemo, da smo sposobni, delavni in smo se pripravljeni učiti in s tem doseči višji nivo. Fantje so že v prejšnji sezoni pokazali kakšna je vizija in če bomo tako nadaljevali, lahko sežemo po najvišjih mestih. Velika čast in odgovornost je, da sem lahko del te organizacije. Za logo, spredaj na dresu, se bom vsako minuto na ledu boril po najboljših močeh.” Za konec nam je zaupal želje v sezoni, ki prihaja in bo zanj nekaj posebnega: ”Upam, da se bodo razmere čim hitreje vrnile na stare tirnice, da bomo lahko s sezono nemoteno začeli in nas bodo navijači v čim večjem številu podprli. Tako nam bo lažje premagovati izzive, ki nas čakajo. Verjamem, da nam bo, s skupnimi močmi, uspelo.

Svoj pogled na podpis pogodbe z mladim branilcem je podal športni direktor, Marcel Rodman: ”Bineta sem v zadnjih dveh sezonah bolj podrobno spremljal. Je zelo nadarjen igralec. Zelo dobro razume igro, zato smo se v klubu odločili, da mu takoj ponudimo priložnost v prvi ekipi. Verjamem, da se lahko, glede na svojo visoko hokejsko inteligenco, hitro uči. Pred njim je svetla prihodnost. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da bo z našo pomočjo še bolj napredoval.  Je eden tistih mladih, ki prihajajo in bodo s trdim delom dobili priložnost. Bine je prvi v vrsti.

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš Brun

Delite s prijatelji

Povezano