Author picture

Maj Tavčar, dobrodošel med železarji!

Na naši spletni strani smo vam že predstavili nekaj igralcev, ki so z nami podaljšali pogodbe ali so se v naš klub vrnili. Čas je, da predstavimo še fanta, ki bo v novi sezoni prvič oblekel rdeči dres. Novi član ekipe, HDD SIJ Acroni Jesenice, je Maj Tavčar.

180 cm visoki napadalec, je rojen, 5. aprila leta 2000. Prve hokejske korake je napravil v domačem Kranju. Večinoma je igral v dresu Triglava v vseh starostnih kategorijah. Pred leti je, kot posojen igralec, v ligi EBYSL,  nastopal za ekipo Slavija Junior. V zadnjih dveh sezonah se je deloma preizkušal v nižji severnoameriški mladinski ligi, NCDC, kjer je bil član ekip Boston Jr. Bruins in Utica Jr. Comets. V zaključku minule sezone je znova oblekel dres kranjskih orlov. Bil je stalni član mladinske in mlade reprezentance Slovenije. Leta 2017 je na Bledu osvojil zlato medaljo na SP I Divizije skupine B do 18 let, dve leti kasneje je dosegel enak uspeh z mladimi risi do 20 let na SP I Divizije skupine B na Poljskem.

IMG 2563

Foto: Maj Tavčar osebni arhiv

V času odraščanja je Maj rad spremljal jeseniške tekme v taktratni ligi EBEL. Med železarji je našel svoja hokejska vzornika: ”Kot majhnega otroka sta me starša pogosto vozila na tekme na Jesenice. Takrat sem najraje spremljal Tomaža Razingarja in Marcela Rodmana. Njuna dresa izpred let imam še vedno doma skrbno spravljena.”

Prav njegov vzornik, Marcel Rodman, ga je pred novo sezono povabil na Jesenice. Zaupal nam je svoje želje in cilje: ”V naslednji sezoni si želim čim večji ekipni in individualni napredek. Upam, da se bom čim bolje razvil kot igralec in s tem pripomogel ekipi. Všeč mi je, da veliko fantov že poznam in vem, da so super igralci z ogromno željo po uspehu, zato se trdega dela z njimi in s štabom, ob veliki podpori navijačev, zelo veselim.

Svoje razloge za podpis pogodbe s Tavčarjem je pojasnil športni direktor Jesenic, Marcel Rodman:

”Maj je zanimiv igralec. Spremljam ga že lep čas. Vsakič, ko sem imel priložnost gledati njegove predstave, se mi je dopadel. Všeč mi je njegov karakter. Zadnjo sezono in pol je odigral v Severni Ameriki, sedaj se vrača v domovino. Vesel sem, da smo v našo ekipo pripeljali mladega talenta tudi od drugod, ne le z Jesenic. Zanj je pridružitev naši ekipi velik izziv.”

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš Brun

Delite s prijatelji

Povezano