Master Round zaključili kot se spodobi

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so na zadnji tekmi Master Rounda visoko premagali ekipo Red Bull Salzburg Juniors. V domači Podmežakli so bili v četrtek zvečer boljši s 6:1.

Naši borci so na zadnji tekmi pred začetkom končnice pokazali svoj pravi obraz. Obenem pa so pokazali, da visok poraz v Salzburgu resnično ni bil pravi odraz njihove kakovost. Mladim Bikom so se oddolžili pred domačimi navijači in pred začetkom četrtfinalnih bojev tekmecem poslali glasno opozorilo.

V prvi tretjini so Avstrijci sicer delovali nevarno in razpoloženo. Naša ekipa v uvodnih minutah ni kazala najboljše igre, a vseeno prišla do vodstva. V 18. minuti nam ga je z vrhunsko potezo priigral Joonas Larinmaa. A veselje ni trajalo dolgo. Gosti so nas namreč še pred zaključkom presenetili in prek Heigla Anttija Karjalainena premagali ob igralcu manj.

V drugi tretjini so Železarji pokazali precej boljšo igro. Dolgo so oblegali vrata Wolfa, kar se jim je obrestovalo v 35. minuti. Znova nas je v vodstvo popeljal Joonas Larinmaa, ki je še enkrat več dokazal, da je izjemna pridobitev za našo ekipo.

Njegov drugi gol večera pa je Železarjem odprl vrata do salzburške mreže. Že nekaj sekund pozneje je namreč lepo akcijo zaključil Erik Svetina. V zadnjih sekundah druge tretjine pa se je med strelce vpisal še vztrajni Rudolfs Polcs.

Kljub prepričljivemu vodstvu varovanci Gabra Glaviča v zadnji tretjini niso popuščali. Za svoj trud pa bili nagrajeni še z dvema zadetkoma. V 46. minuti je odbiti plošček v gol pospravil Tjaš Lesničar, v 52. minuti pa visoko zmago Jesenic potrdil Eric Pance.

Železarje se bodo pred naslednjo tekmo alpske lige zdaj lahko pošteno spočili. Končnica se bo namreč začela šele 7. marca.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano