Author picture

Med Železarje prihaja finska okrepitev

Mesta v vrsti Železarjev se pridno polnijo in ekipa, ki bo v prihajajoči sezoni delovala pod taktirko Nika Zupančiča, počasi pridobiva na svoji podobi. Ekipa pa bo v prihajajoči sezoni prejela tudi okrepitev izven meja Slovenije, saj bo rdeči dres oblekel finec Jesperi Viikila.

26-letni finski napadalec je večino svoje kariere odigral prav na Finskem. V lanski sezoni pa se je prvič preizkusil tudi v tujini. Kot član ekipe Sanok je v poljski ligi odigral 40 tekem in dosegel 27 točk. Odlike tega finskega napadalca, ki jih je opazil tudi glavni trener pa so odgovorna igra,  odličen pregled nad igro in kreativnost na ledini ploskvi skozi katero ustvarja priložnosti za svoje soigralce.

viikila

Zakaj se je klub odločil, da v dvorano Podmežakla povabi mladega finskega napadalca, pa nam je zaupal glavni trener, Nik Zupančič: “Igralca sem imel priložnost videti v lanski sezoni na Poljskem. Po priporočilih trenerjev, ki so z njim sodelovali v različnih obdobjih v njegovi karieri ocenjujem, da bo dodal našemu moštvu tisto kar potrebujemo. Jesperi Viikila igra na položaju centra in je kreativen igralec, ki naredi igralce ob sebi  boljše. Ima dober pregled nad igro ter posveča veliko pozornosti tudi obrambnim nalogam kar je za centra zelo pomembno. Sigurno bo pomagal našemu moštvu v vseh situacijah v igri in bo dodana vrednost za ekipo.”

Želel sem si zaigrati v Alpski hokejski ligi in Jesenice so mi ponudile to priložnost. V prihajajoči sezoni od sebe in svojih soigralcev pričakujem veliko. Predvsem si želim odigrati veliko vlogo v ekipi in s tem doprinesti tudi do osvojitve lovorik, v tekmovanjih, ki se jih bomo udeležili. Naredil bom vse, da bom v vsako igro vložil ves svoj trud in ekipi pomagal do zmage na vsaki tekmi, ki nas čaka v prihajoči sezoni.”, pa nam je pred svojim prihodom zaupal Jesperi.

Jesperi, dobrodošel na Jesenicah!

Delite s prijatelji

Povezano