Author picture

Mi smo prvaki alpske lige!

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so končno osvojili naslov prvakov v alpski ligi! V četrtek pozno zvečer so na gostovanju pri Cortini po podaljšku zmagali s 4:3 in finalno serijo dobili s 4:2 v zmagah.

Šest let se je alpska liga za naš klub zdela kot zakleta. Štirje boleči izpadi v izjemno izenačenih polfinalnih serijah, krut poraz v izdihljajih odločilne tekme lanskega finala in ostali neprijetni spomini na razplete prejšnjih sezon, pa našo tokratno zmago delajo le še slajšo.

Tudi v četrtek varovanci Gabra Glaviča sicer niso mogli brez drame. Potem ko je Cortino v četrti minuti v zgodnje vodstvo popeljal Traversa, je še pred zaključkom prve tretjine rezultat poravnal Jaša Jenko. V drugem delu tekme pa sta nam vodstvo s 3:1 priigrala Rudolfs Polcs in Ožbej Rep.

To prednost smo obdržali tudi vse do zadnje minute rednega dela tekme, ko je sledil šok in dva zaporedna zadetka Cugliette 42 ter 10 sekund pred koncem igralnega časa. Sledil je podaljšek, v katerem našim fantom ni bilo lahko.

De Filippa niso uspeli znova premagati še v naslednjih dvajsetih minutah igre. Prav tako pa Cortini ne Anttija Karjalainena. Zato sta moštvi igrali še drugi podaljšek. V 17. minuti le tega, skupno pa v 97. minuti tekme je za zmago in naš krstni naslov prvakov zadel Žiga Urukalo.

Začelo se je slavje na ledu po dolgih mesecih truda, borbe in dokazovanja, da smo najboljša ekipa lige. Po več letnem čakanju pa je prišlo zadoščenje, ki smo si ga tako zelo želeli. Zdaj smo prvaki alpske lige in tega nam ne more vzeti nihče!

Zgodovinski naslov prvakov boste lahko z našimi junaki proslavili tudi vi. V petek popoldne se bodo s pokalom namreč sprehodili od svoje neosvojljive trdnjave Podmežakla do trga Toneta Čufarja. Preden se podajo na zaslužen počitek pred misijo, ki jih čaka v naslednji sezoni – naslov prvakov alpske lige ubraniti.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano