Miha Brus se vrača med Železarje!

Miha Brus se vrača med Železarje, a tokrat v popolnoma novi vlogi. Miha ljubiteljem hokeja zagotovo ni potrebno posebej predstavljati. Rdeča barva, zvestoba jeseniškemu klubu in dres številka 16 – to je on, Miha Brus.

Rdeči dres je bil del njegove hokejske kariere več kot 15 sezon. Nastopal je na različnih tekmovanjih, garderobo si je delil z marsikaterim odličnim slovenskim in tujim igralcem, znanje in izkušnje pa si je nabiral od odličnih trenerjev, ki so delovali na Jesenicah. A je po koncu sezone 2019/2020 vseeno sklenil, da se kot igralec poslovi od ledene ploskve.

WhatsApp Image 2021 07 16 at 4.05.11 PM

Veseli nas, da vam lahko sporočimo, da se Miha Brus vrača v HDD Jesenice, saj bo v novi sezoni prevzel mesto pomočnika glavnega trenerja. Miha je po izobrazbi športni pedagog, zato je zadnje sezone sodeloval tudi pri jeseniški hokejski šoli.

Miha tako v sezoni stopa nazaj v jeseniško garderobo a tokrat kot del trenerskega štaba. Pravi, da je zanj “to nek nov izziv, nova priložnost in izkušnja.

Zaupal tudi, zakaj se je odločil vrniti v svet hokeja in kakšni so njegovi cilji v prihajajoči sezoni: “V bistvu se ne vračam v hokej ampak ostajam v hokeju. Že pred koncem kariere kot igralec, sem malo pomagal pri mlajših kategorijah HD Jesenice mladi, in prav tako lani. Letos me je poklical Nik in kasneje še Anže, če bi me zanimala vloga pomočnika trenerja pri članskem moštvu in kmalu smo se dogovorili o sodelovanju. Moji cilji so, da se seveda čim več naučim, ter da trenerju in igralcem poskušam čim bolje pomagati postati vsak dan boljši, tako posamezno kot ekipno.

WhatsApp Image 2021 07 16 at 4.05.11 PM 1

Svoj komentar na prihod Miha, pa je podal tudi direktor kluba, Anže Pogačar: “Miha Brus je bil celotno kariero zvest rdečemu dresu. Je oseba katero si želi imeti vsak trener v ekipi in vodstvo kluba v garderobi. Kot igralec je bil izredno delaven, nepopustljiv in predan ekipi. Ekipa mu je bila vedno na prvem mestu. Odlikujejo ga osebnostne lastnosti katere v HDD SIJ Acroni Jesenice izredno cenimo. Miha je že sodeloval z Zupančičem, odlično pozna ustroj kluba in igralce, klub pozna njega, zato je bila odločitev o njegovem imenovanju lahka in pravilna. Jesenicam je ostal zvest ob porazih in uspehih. Vse to so razlogi, da si zasluži priložnost in podporo, da trenersko kariero začne v našem klubu.«

Miha, dobrodošel nazaj!

Delite s prijatelji

Povezano