Minimalna zmaga pred povratnim obračunom

EC KAC II – HDD SIJ Acroni Jesenice 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Alpska hokejska liga

Sobota, 17. 10. 2020, ob 19.00

Le dan odmora so imeli Železarji pred novim gostovanjem. Tokrat so se odpravili v bližnji Celovec, kjer jih je ob 19. uri gostila ekipa KAC II. Tudi v tem dvoboju za končno zmago šteje seštevek dveh tekem, povratni obračun v domači Podmežakli bo na sporedu v četrtek.

“Short-handed gol” za vodstvo po 1. tretjini

Obe ekipi sta v dvoboj vstopili s 3. točkami na svojem računu, saj sta v skupnih seštevkih premagali ekipo Steel Wings Linz. V vratih Jesenic je pričakovano začel Us, domačo mrežo pa je čuval 20-letni Celovčan Florian Vorauer. Železarji so imeli več od igre že od samega začetka. Prvih 5 minut je minilo v znamenju domačega vratarja, ki je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. V 9. minuti je bil na strani domačih izključen branilec Kompain, Hebar pa je že po nekaj sekundah powerplaya izjemno ustrelil z desnega branilskega položaja in Jeseničani so povedli z 1:0. 3 minute kasneje smo videli identični prizor, le na nasprotni strani. Po izključitvi Crnoviča, so Korošci hitro izigrali našo obramo, z desne strani pa je lepo zadel Pirmann in rezultat je bil izenačen. 4 minute pred koncem tretjine je bil izključen Šturm, Celovčani so imeli možnost povesti, zgodilo pa se je ravno nasprotno. Ob zaključku kazni so domači storili grobo napako, ki jo je izkoristil Rajsar. Ta je sam zadrsal pred Vorauerja in ga lepo premagal za drugo vodstvo Železarjev na tekmi. Nekaj trenutkov kasneje so se tudi naši fantje drugič na tekmi znašli z igralcem več, a rezultat se do konca 1. tretjine ni več spremenil.

Gol Djumiča za varnejšo prednost pred nadaljevanjem

Prva tretjina in začetek druge sta bili v znamenju izključitev. V 2. minuti nadaljevanja je bil pri Železarjih izključen Ščap, a so bili domači ob številčni premoči daleč od uspeha. Igra se je za tem razživela, naši fantje so bili boljši, ne pa tudi konkretnejši od domačih. Na polovici tekme nam nove številčne premoči ni uspelo pretvoriti v zadetek. V nadaljevanju so se nekajkrat opogumili tudi domači, vse njihove strele pa je Us uspešno ukrotil. V 36. minuti je bil Šturm izključen še drugič na tekmi. Domači so imeli nekaj priložnosti, a jih niso uspeli realizirati. Kazen je sledila kmalu za tem, ko se je Šturm vrnil na ledeno ploskev. S “centerske” pozicije je zadel Djumič in Železarje popeljal na varnejšo prednost pred zadnjimi 20. minutami.

Gol upanja za Celovčane pred povratnim obračunom.

Uvod v zadnjo tretjino ni šel po naših načrtih. Že v 42. minuti je Groulx s strelom iz prve izkoristil napako v naši obrambi in domače znova približal le na gol zaostanka. V 45. minuti smo imeli izjemno priložnost za zadetek, a je domači vratar Vorauer kar trikrat zapored izjemno posredoval in s tem preprečil veselje naših fantov. Za tem smo spremljali dinamični hokej, premoč v strelih je bila na naši strani, a poskusi so bili premlačni za razpoloženega domačega čuvaja mreže. V 54. minuti je bil izključen Stojan, Celovčanom pa tudi tokrat ni uspelo premagati Usa. Tekma se je končala z zmago naših s 3:2 in rezultat obeta zanimiv četrtkov povratni obračun v dvorani Podmežakla.

Komentar po tekmi je podal nocojšnji strelec Patrik Rajsar:

“Tekma v Celovcu res ni bila lahka. Domači so dobro drsali in igrali borbeno. Mi smo igrali svojo igro, dve napaki sta nas stali dveh golov, ampak bili smo večji del tekme boljši, tako da gre zmaga zasluženo na Jesenice. Povratno tekmo bo treba še enkrat odigrati borbeno, da bodo 3 točke ostale Podmežaklo.”

Delite s prijatelji

Povezano