Author picture

Mrk v 44. minuti pokvaril dobro predstavo Železarjev

HDD SIJ Acroni Jesenice – Migross Supermercati Asiago Hockey 3:5 (1:2, 2:0, 0:3)

AHL, polfinale, 3. tekma

Torek, 13. 4. 2021, ob 20.30

Pred Železarji je bil na sporedu nov izredno pomemben polfinalni obračun v Podmežakli. Po tem, ko je v soboto ekipa Asiaga prišla do izenačenja v seriji, so si Železarji nocoj prizadevali priti do druge zmage, ki bi jim močno povečala možnosti za vstop v finale.

Železarji so se pobrali po slabšem začetku

Tekma v Podmežakli se je začela dinamično. Obe ekipi sta kar nekajkrat pogledali proti nasprotnim vratom. Na žalost je Asiagu že v zgodnji fazi uspelo izkoristiti eno od priložnosti. V 4. minuti je odbito ploščico po obrambi Usa v mrežo pospravil Alex Frei. Zadetek je v moštvo Asiaga očitno vnesel še nekaj dodatne energije, saj so si kmalu za tem priigrali kar nekaj dobrih priložnosti. Eno od teh so izkoristili v 8. minuti, ko je Dal sasso pred vrati spretno potisnil plošček za hrbet našega vratarja. Tudi v nadaljevanju tretjine so imeli Italijani nekaj malega več od igre, sprožili so tudi več strelov na gol. A Železarji so se na srečo ob koncu tretjine zbudili in v 15. minuti prišli do znižanja, ko je po strelu Planka plošček v mrežo Italijanov preusmeril Djumič. Malce kasneje so rdeči dočakali še prvi power play. Najlepšo priložnost je imel Sodja, a Vallini je bil na mestu. Vratar gostov se je še enkrat izkazal tik pred koncem tretjine in ostalo je pri 1:2.

Fantastična druga tretjina rdečih

Žan Jezovšek je že po 20. sekundah 2. tretjine sam zadrsal pred Vallinija, a Italijan je s skrajnimi močmi goste uspel obdržati v vodstu. Jeseničani so nadaljevali odlično. 2 minute kasneje je Hebar s strelom oplazil okvir vrat, za tem je imel čudovito priložnost še Šturm, a mreža Asiaga se ni in ni hotela zatresti. Dober tempo smo spremljali tudi v naslednjih minutah. Zbudili so se tudi gostje, a vsi njihovi streli so bili premalo natančni. V 31. minuti si je Djumič prislužil 2+2 minuti kazni, vmes pa so si tudi gostje privoščili dve mali kazni in Železarji so minuto napadali z igralcem več. Spet so imeli cel kup priložnosti za zadetek. Gol je dobesedno visel v zraku in v 35. minuti smo ga po velemojstrski potezi Jake Sodje, ki je na prefinjen način prelisičil Vallinija, vendarle dočakali. Izjemno predstavo Železarjev v 2. tretjini je z golom v 39. minuti kronal še Šturm, po tem, ko je našel ravno dovolj veliko luknjo, da je plošček iz neposrednje bližine pospravil v mrežo.

Slabih 30 sekund Železarjem pokvarilo načrte

Ekipa Asiaga se je v zadnji tretjini podala v lov za izenačenje. Do zadetka jim je uspelo priti hitro, saj je na začetku 44. minute zadel Gellert. Železarji so bili v krču in pičle pol minute kasneje je nezbranost naše obrambe kaznoval še Magnabosco. Asiago je tako v dveh napadih prišel do popolnega preobrata. V 45. minuti smo videli izključitev Tessarija in nov power play Železarjev, ki pa je tokrat ostal neizkoriščen. V naslednjih minutah so naši fantje znova močno pritisnili na vrata gostov. Dvakrat je bil blizu zadetka Mašič, a Vallini se ni dal. Znova je bilo vroče 7 minut pred koncem, ko je Železarje v enem od napadov le nekaj milimetrov ločilo od 4. zadetka. Sodniki so skoraj 5 minut preverjali, ali je plošček morda končal v mreži Asiaga, a so na koncu uvideli, da so gostje vendarle še pravočasno plošček izbili stran od svojih vrat. 3 minute pred koncem rednega dela je bil izključen Marchetti in pred domačimi je bil ključen power play na tekmi. Poskusi Železarjev so bili premlačni in od zadetka žal ni bilo nič. Za nameček je pol minute pred koncem Marchetti zadel še v prazna vrata Jesenic in gostje so prišli do pomembne prednosti pred četrtkovo tekmo v Asiagu.

Po tekmi je za nas spregovoril Jaka Šturm:

“Mislim, da smo v tekmo mogoče spet štartali premalo odločno. Zaradi tega smo prejeli dva zadetka. A potem smo v prvi polovici druge tretjine znova začeli igrati našo igro, spet smo drsali in takrat nam Asiago ni uspel parirati. V zadnji tretjini smo dobili nesrečna zadetka. Definitivno si nebi smeli privoščiti dveh golov v eni minuti, ampak žal se je to zgodilo. Na koncu nam je zmanjkalo tudi malce športne sreče. V drugi polovici tekme smo bili boljši nasprotnik, a tako pač je. To tekmo moramo pozabiti, se fokusirati na naslednjo v Asiagu in zmagati.”

Delite s prijatelji

Povezano