Author picture

Na branilskem položaju močnejši za Davida Planka

Ekipa Jesenic se do konca sezone krepi s 27-letnim branilcem Davidom Plankom, ki je rdeči dres nosil že v sezoni 2017-18. Takrat je na 48 tekmah v AHL dosegel 22 točk, v državnem prvenstvu pa se je skupaj s soigralci veselil naslova državnih prvakov. Planko je letošnjo sezono začel pri večnih tekmecih iz Ljubljane, za katere je skupaj odigral 19 tekem v vseh tekmovanjih. Mesec in pol po razhodu z Olimpijo, bo v Celju rojeni branilec zaigral za moštvo Jesenic. Nosil bo številko 44.

David Planko bo zelo pomembna okrepitev na branilskem položaju pred najpomembnejšim delom sezone. Ekipi bo s svojim znanjem in izkušnjami zagotovo dodal širino in ji pomagal v boju za vrh AHL. Takole je na kratko obesedil svojo vrnitev v Podmežaklo:

“Pred tremi leti sem že igral na Jesenicah. Vem kako delajo in razmišljajo, zato po pogovoru z vodstvom kluba nisem imel težke izbire. Z veliko fanti sem že igral skupaj. Igrajo zelo dober hokej, zato se veselim, da se bom ekipi pridružil. Pomagal ji bom po najboljših močeh pri doseganju zastavljenih ciljev.”

IMG 3186 copy

Odločitev o prihodu Planka je pokomentiral tudi športni direktor kluba, Marcel Rodman:

“Prihajamo v najpomembnejši del sezone, zato se nam je v klubu zdelo smiselno, da dodamo še nekaj moči in izkušenj v branilske vrste. David ima za seboj že kar nekaj sezon v AHL, uspel jo je tudi zmagati. V teh zadnjih letih je pokazal za kakšnega branilca gre. Zato smo veseli, da bo do konca sezone igral v jeseniškem dresu.”

Več o njegovi vlogi v moštvu, pa nam je zaupal glavni strateg, Mitja Šivic:

“Mislimo, da je prihod Davida Planka dobra poteza za nas, kot tudi za njega. Z njegovim prihodom bomo dobili nekaj širine na branilskih parih. Vsi vemo, da so poškodbe sestavni del športa, tudi hokeja. Čaka nas zelo veliko napornih testov in playoff. Če se nam v tem trenutku poškoduje še en branilec, ob dejstvu, da je odsoten že kapetan Tavželj, smo na tem položaju že kar malce kratki oziroma imamo v kadru kar nekaj mladih fantov, ki z velikimi tekmami nimajo izkušenj. Predvsem s tega vidika nam bo David zelo pomagal. Ni več najmlajši in je posledično toliko bolj izkušenj. Velikokrat je v svoji karieri že zmagal, odigral številne težke tekme, kar je zagotovo dobro za nas. David ve, kakšna bo njegova naloga v moštvu in kaj bo moral postoriti, da dobi svojo priložnost. Če bo igral tako kot v preteklosti, smo z njim dobili veliko kvalitete, ga pa čaka do tja še precej trdega dela.”

David, dobrodošel!

Delite s prijatelji

Povezano