Na krilih Jezovška do nove zanesljive zmage

HC Gherdeina valgardena.it – HDD SIJ Acroni Jesenice 1:6 (0:1, 1:2, 0:3)

Alpska hokejska liga

Sobota, 16. 1. 2021, ob 20.30

2 dni po vrhunski predstavi in zmagi proti Pustertalu, je bila na sporedu nova tekma v AHL. Tokrat so se fantje, v vlogi favoritov, odpravili na gostovanje v italijansko Gardeno.

Jezovšek poskrbel za vodstvo po 1. tretjini

Jeseničani so prvič resneje zapretili že v 3. minuti, a je domačemu vratarju Jacobu Wesleyu Smithu uspelo dobro posredovati. V naslednjih minutah izrazitejših priložnosti ni bilo, vseeno pa se je več prometa odvijalo pred domačimi vrati. To je prišlo do izraza v 11. minuti, ko nas je po lepi akciji v vodstvo popeljal Žan Jezovšek, ki je zadnje čase v izredni strelski formi. Dobra igra varovancev Mitje Šivica se je nadaljevala in Gardeni do konca tretjine ni uspelo ogroziti vrat Žana Usa. Prekinitev je bilo zelo malo. Edino izključitev smo videli ob koncu 16. minute, ko se je na klop za kaznovane usedel Mathew. Našim hokejistom powerplaya ni uspelo izkoristiti in tretjina se je končala z minimalnim vodstvom.

Prvi del 2. tretjine pripadel Gardeni, drugi pa Jeseničanom

Čas na semaforju je tekel hitro tudi na začetku 2. tretjine. Domači so se malenkost opogumili in pogosteje pogledovali proti vratom Usa. V 26. minuti so tudi oni dočakali prvi powerplay na tekmi, izključen je bil Širovnik. Našim fantom je sprva uspelo zdržati vse pritiske Gardene, a so Južni Tirolci le nekaj sekund za tem, ko se je Širovnik vrnil na ledeno ploskev, uspeli izenačiti. Lepo kombinacijo je uspešno zakljulčil Sullmann. Zadetek je več kot očitno prebudil domače, saj so v naslednjih minutah prevzeli pobudo in še nekajkrat nevarneje zapretili proti našim vratom. Njihova iniciativa vendarle ni trajala predolgo in vedno več dela je imel tudi domači vratar Smith. Ofenzivnejša igra Železarjev se je poplačala v 37. minuti, ko je Sašo Rajsar po podaji Hebarja in Urukala poskrbel za vodstvo z 1:2. Minuto kasneje so imeli naši fantje na voljo še 2. številčno premoč na tekmi. Priigrali so si nekaj lepih priložnosti, eno od teh pa so izkoristili prav v zadnji sekundi powerplaya oziroma 7 sekund pred iztekom tretjine. Z zadetkom se je izkazal Svetina, ki je poskrbel za varnejšo prednost pred zaključkom tekme.

Popolna prevlada Železarjev v zadnji tretjini

Prvih nekaj minut zadnje tretjine v Wolkensteinu ni prineslo večjih presenečenj. Jeseničani so zanesljivo držali prednost dveh zadekov in delovali zrelo za osvojitev novih treh točk. V 47. minuti jim je uspelo izpeljati nov krasen protinapad, ki ga je z 2. zadetkom na tekmi kronal Jezovšek. S tem izkupičkom se Žan očitno še ni zadovoljil, saj je le 2 minuti kasneje dosegel hat-trick. To je bil že njegov 7. zadetek na zadnjih 3. tekmah Alpske hokejske lige. Tekma je bila tako že dobrih 10 minut pred koncem bolj ali manj odločena. V 51. minuti smo dobili nov powerplay. Tudi tokrat smo ga uspešno pretvorili v zadetek, zadel je Djumič. Do konca tekme se z rezultatskega vidika ni več nič spremenilo. Jeseničani so velik del srečanja odigrali dobro in se na koncu več kot zasluženo veselili visoke zmage in novih treh točk, s katerimi postajajo vse večji konkurenti za najvišja mesta po rednem delu lige.

Razpoloženi Žan Jezovšek si je po tekmi vzel čas in takole na kratko pokomentiral nocojšnjo zmago:

“Danes je za nami težka tekma, na katero pa smo bili spet dobro pripravljeni. Zmagali smo z visokih 6:1. S strelsko formo sem trenutno zelo zadovoljen. Na tem je treba samo graditi in delati naprej. Potem bo vse tako kot mora biti.”

Delite s prijatelji

Povezano