Author picture

“Na ledu se prijateljske vezi hitro pozabijo” – Erik Svetina

V mesecu novembru smo zopet nekaj časa posvetili našim igralcem. Tokrat smo kratek pogovor opravili z enim izmed naših napadalcev, ki v letošnji sezoni navdušuje na ledenih ploskvah. Na naša vprašanja je odgovarjal Erik Svetina.

Jeseniški fant, ki v rdečem dresu igra že od samega začetka. Rdeči članski dres pa je Erik prvič oblekel v sezoni 2017-2018. Vse od omenjene sezone, pa se s ponosom in gorenjsko trmo bori za rdeči dres. V letošnji sezoni, je Erik za svojo ekipo, na 21 tekmah v Alpski hokejski ligi, prispeval že 31 točk (10 zadetkov in 21 asistenc). S pridobljenimi točkami se je Erik zavihtel na 8. mesto strelcev v Alpski hokejski ligi.

DSC 3052 1

Kaj nam je zaupal v pogovoru pa si lahko preberete spodaj.

Erik, rdeči dres nosiš že od začetka svoje hokejske kariere. Kaj zate pomeni nositi rdeči dres?

“Meni osebno, nositi rdeči dres pomeni ogromno. Že vse življenje igram na Jesenicah in tudi odraščal sem tukaj. Res mi veliko pomeni, da se lahko na ledenih ploskvah borim prav v rdečem dresu. Kaj je lepšega kot osvajanje lovorik prav v dresu domačega kraja?”

Ekipa je pred pričetkom te sezone doživela kar nekaj sprememb, med njimi tudi popolno spremembo v vodstvu ekipe. Trenersko klop sta v letošnji sezoni prvzela Nik Zupančič in Miha Brus. Kako ti gledaš na njuno delo? 

Mislim, da svoje delo opravljata odlično. Veliko svojega truda in energije posvečata naši ekipi vse od prvega pa do zadnjega fanta. Sam sem mnenja, da je menjva trenerja, name in na mojo igro vplivala zelo pozitivno. Veliko bolj sproščeni stopimo na led in odraz njunega dela je tudi naše mesto na lestvici.”  

Še vedno krasite prvo mesto tako na lestvici v Alpski ligi kot v domačem prvenstvu. Kaj je vaš recept za tako uspešne rezultate?

“To je recept, ki ga ne smem razkriti (smeh). Recept za zmage mislim da je naša napadalna igra in pa strukturirana obramba. Seveda pa ne smemo pozabiti, da imamo v ekipi tudi nekaj dobrih individualnih igralcev, ki lahko odločijo tekmo. Definitivno, pa mislim, da ima velik vpliv na naše uspehe tudi pristop, ki ga imamo do naših tekmecev. Za nas so vsi enakovredni in nobenega nasprotnika ne podcenjujemo, od prve pa do zadnje sekunde.” 

Pred kratkim je v ekipi prišlo do sprememb. Kako ti gledaš na to? Je to vplivalo na vzdušje v ekipi?

“Mene osebno to nič ne moti. Vsak od nas je odrasel človek in sprejema svoje osebne odločitve. Ne morem soditi odločitev drugih. Težko komentiram odločitve, ki jih ne sprejmem jaz. Na vzdušje v garderobi spremembe niso vplivale. Hitro smo morali pozabiti na dogajanje in spremembe ter svoje misli usmeriti v drugo smer. Naš fokus je usmerjen na ledene ploskve in na sezono v kateri se želimo izkazati čim bolje.”

V preteklem tednu ste odigrali že drugi derbi v letošnji sezoni. V domači Podmežakli ste beležili zmago s 3:0. V Ljubljani pa so vam rivali vrnili z enakim rezultatom. Kaj je bilo tokrat drugače?

“Sam sem mnenja, da nismo odigrali najboljše tekme. Lahko odigramo veliko bolje in pokažemo močnejši karakter kot smo ga na omenjenem derbiju. Preveč smo bili panični s pakom in ga nismo znali zadržati v svoji posesti. S tem pa smo ljubljančanom omogočili, da s pakom nadzirajo igro in jim puščali več priložnosti, kar so tudi izkoristili. Hkrati pa ne morem mimo dejstva, da se je na ledu poznala prav vsaka odsotnost, nekaterih vodilnih igralcev.”

Pred letošnjo sezono je kar nekaj vaših soigralcev odšlo v tabor zelenih. Kako ti med tekmo gledaš na igralce s katerimi si praktično tudi odraščal?

Res je, da smo izven ledene ploskve v večini vsi prijatelji, konec koncev, smo z nekaterimi skupaj preživeli kar nekaj let kot soigralci. Skupaj preživimo veliko časa in soigralci hitro postanejo tudi tvoji prijatelji. Poleg tega z večino tudi skupaj igramo v slovenski reprezentanci. Ampak med tekmo ni prijateljev. Vsak se bori za svojo ekipo in vsak od nas si želi le zmago, tako da se prijateljske vezi takrat hitro pozabijo. Jaz kvečemu čutim še večjo željo po zmagi (smeh).”

Veliko smo že govorili o ekipnih ciljih v letošnji sezoni. Kakšni pa so tvoji osebni cilji?

“Seveda si tako kot celotna ekipa tudi sam želim, da bi osvojili Alpsko hokejsko ligo in pa državno prvensko. Kot celotna ekipa in sam osebno bomo garali, da osvojimo zastavljene cilje. Poleg tega je seveda moj osebni cilj tudi, da v tekoči sezoni tudi sam čim bolj zrastem in napredujem. “

Hvala Erik, za prijeten in iskren pogovor.

Delite s prijatelji

Povezano