Author picture

Na prvi finalni tekmi se ni izšlo

Hokejisti Sij Acroni Jesenic na prvi finalni tekmi državnega prvenstva niso uspeli presenetiti večnih rivalov iz Ljubljane. Ti so v torek zvečer v dvorani Tivoli zmagali s 4:0.

Olimpija je na prvi tekmi upravičila vlogo favorita in našim borcem ni dopustila presenečenja. A kljub porazu še ni konec upov za osvojitev nove zvezdice. Bo pa zanjo zdaj večne rivale potrebno premagati dvakrat zapored.

V torek smo se v Tivoliju dolgo upirali pritisku tekmeca, ki igra v kakovostnejšem tekmovanju. Olimpija v prvi tretjini ni uspela streti naše dobro postavljene obrambe. Varovanci Gabra Glaviča pa so v napadu strpno čakali na napako nasprotnika.

Dolgo je pri izidu 0:0 ostalo tudi v drugem delu igre. Vse do 38. minute, ko je našo napako v obrambi izkoristil Beričič.

Po zaostanku so morali naši fantje v zadnjih dvajsetih minutah tekme opustiti obrambno igro in iskati zadetek za izenačenje. Več prostora v naši obrambni tretjini pa so Ljubljančani dobro izkoristili. Zelo dejavnega in znova zanesljivega Anttija Karjalainena so v črnih uvodnih devetih minutah premagali še Šturm, Vallerand in Kalan.

Borbena igra tako tokrat ni zadostovala za vodstvo v finalni seriji na dve zmagi. Železarji bodo boljši vtis predvsem v napadu poskušali pustiti v Podmežakli, kjer so pred domačimi navijači v letošnji sezoni skoraj nepremagljivi. Zmaga je nujna, saj bi naša ekipa z njo izsilila odločilno nedeljsko tekmo.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano