Na zadnji domači tekmi rednega dela prvi poraz

Na žalost se tokrat ni izšlo. Po trinajstih zaporednih zmagah v Podmežakli so hokejisti Sij Acroni Jesenic na zadnji domači tekmi rednega dela alpske lige prvič izgubili. V torek zvečer je bila z 1:0 boljša Gherdeina.

Italijanska zasedba je z edinim golom tekme prav tako končala naš niz sedmih zaporednih zmag in nam na 27. tekmi sezone zadala šele tretji poraz. Čeprav je škoda zapravljene priložnosti, da bi Železarji lahko kot sploh prvi celoten redni del sezone doma ostali nepremagani, pa imajo na vrhu regionalnega tekmovanja še vedno zavidanja vredno prednost, ki jim zagotavlja prvo mesto po uvodnem delu sezone.

V rednem delu alpske lige varovanci Gabra Glaviča preprosto blestijo. Vseeno pa so tudi porazi del športa. Tako se je tudi moralo zgoditi, da naša ekipa na eni od tekem ne doseže zadetka. Z izjemnimi predstavami so se naši fantje takšni usodi izmikali kar 26 tekem, tokrat pa brez uspeha ostali proti enemu najboljših vratarjev v ligi in staremu znancu Furlongu.

Na drugi strani se je odlično odrezal tudi najboljši vratar alpske lige Antti Karjalainen, ki pa ga je za edini zadetek obračuna za svoj sploh prvi gol sezone v 49. minuti premagal Nocker. Železarji so se kljub zaostanku v zadnjih minutah krčevito borili in lovili izenačenja, a to ni prišlo. Prav tako so imeli nekaj lepih priložnosti skozi tekmo, v kateri so bili nevarnejši tekmec, a sreča tokrat preprosto ni bila na njihovi strani.

Priložnost, da tretji poraz sezone hitro pospravijo za seboj, bodo jeseniški hokejisti imeli že v četrtek, ko bodo na zadnji tekmi rednega dela gostovali pri Lustenauu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano