Author picture

Namesto doma proti drugi ekipi, v gosteh proti prvi ekipi Celovčanov

Na razporedu pripravljalnih tekem je prišlo do spremembe! Železarji bodo namesto predvidene petkove domače tekme proti ekipi KAC II, odigrali tekmo proti prvi ekipi KAC-a v Celovcu. Tekma se bo začela ob 19.15. Odigrana bo za zaprtimi vrati, ogledali pa si jo boste lahko preko plačljivega spletnega prenosa, ki ga bomo z vami delili naknadno.

Prvi dvoboj s Celovčani po 6. 1. 2012, na nasprotni strani bosta stala Tičar in Gregorc

Za Železarje bo petkova tekma sploh prva proti prvi ekipi KAC-a po 6. 1. 2012, ko so Celovčani slavili z 2:0. Tedanji član HK Jesenic je bil tudi naš sedanji kapetan Andrej Tavželj, sicer pa je bila to ena izmed zadnjih odigranih tekem HK Jesenic pred neslavnim propadom. Tekma v petek bo zagotovo nekaj posebnega, saj nam bosta na sproti stala tudi dva znana obraza. Pred kratkim je k Celovčanom na preizkušnjo prišel dolgoletni slovenski reprezentančni branilec Blaž Gregorc, član KAC-a pa je drugo sezono zapored tudi ljubljenec jeseniškega občinstva, eden najboljših slovenskih hokejistov vseh časov, Rok Tičar!

Rodman: “Zelo pomembne so pripravljalne tekme z močnejšimi nasprotniki”

IMG 20200831 WA0010 1Kratek komentar o spremembi petkovega nasprotnika je podal športni direktor kluba Marcel Rodman, ki je v sezoni 2014/15, prav tako nosil dres KAC-a.

“Poklical me je manager prve ekipe KAC-a in izrazil željo, da bi v petek namesto proti drugi ekipi, igrali tekmo proti njihovi prvi ekipi. Meni in trenerju Mitji Šivicu se zdi zelo pomembno, da igramo z močnejšimi nasprotniki, ne glede na končni rezultat, zato smo hitro pristali na njihov predlog. Z igranjem proti močnejšim ekipam pridejo do izraza pomankljivosti, ki jih moramo odpraviti do začetka sezone. Edina negativna sprememba je ta, da smo s tem izgubili domačo tekmo, tako da nam na žalost ostaja samo ena. Bomo pa zato imeli več težkih tekem za sabo in več časa, da se bomo doma proti ekipi Pustertala predstavili v najboljši možni luči.”

 

 

 

Delite s prijatelji

Povezano