Author picture

Napad železarjev močnejši za mladega talenta

Sezona se je že dodobra začela in Železarji dokazujejo kako močna in kokurenčna ekipa so na ledeni ploskvi v Alpski hokejski ligi. Trenutno ima ekipa za sabo le en poraz v ligi in se trenutno nahajajo na drugem mestu z enakim številom točk kot vodilna ekipa Uniterland Cavaliers, ki je edina v sezoni uspela premagati našo ekipo.

2. novi igralec 1

Da pa bo ekipa še močnejša in bolj uporniška na ledu v tej sezoni, bo napad Železarjev okrepil 22-letni Andrei Galushkin.

188-centimetrski mladi napadalec je svojo hokejsko znanje kalil v mladinskih ruskih ligah. Svoj izjemen talent je izkazal predvsem v kakovostni ligi MHL. V njej je v sezoni 2020/21 na 56 tekmah zablestel s kar 53 zbranimi točkami. Na listi strelcev je končal celo na enajstem mestu pred številnimi hokejisti, ki so medtem našli pot v elitno ligo NHL.

V tujini se je Rus z mehiškim potnim listom prvič preizkusil v lanski sezoni. V finski Mestas ligi je igral v dresu IPK ekipe in na 23 tekmah zbral pet točk. Nazadnje pa je v Belorusiji nosil še dres Shakhter Soligorska in na 12 tekmah dosegel 5 točk.

Andrei se bo naši ekipi na treningih pridružil v prihajajočem tednu, s klubom pa je podpisal pogodbo do konca sezone 2022/23.

O svojem prihodu na Jesenice nam je Andrei zaupal: “Ponudila se mi je priložnost, da v letošnji sezoni zaigram na Jesenicah in nisem dolgo okleval s svojo odločitvijo. O klubu sem slišal le najboljše zato moja odločitev nikakor ni bila težka. Vem da so pričakovanja za našo ekipo zelo visoka tako v ekipi kot tudi med navijači. Moja osebna pričakovanja pa se ne razlikujejo veliko – želim si le najboljše rezultate in da z ekipo osvojimo kar nam pripada. Največji cilj ekipe vem, da je, da se na Jesenicah končno zasveti pokal Alpske hokejske lige in sam bom dal vse od sebe, da bomo pokal skupaj z ekipo prinesmo tja kamor spada – v dvorano Podmežakla.”

Andrei, dobrodošel med Železarji in srečno.

Ena ekipa eno srce.

Delite s prijatelji

Povezano