Naš Mirko ostaja železar!

Ob vsaki objavi podpisa nove pogodbe ali ob podaljšanju z igralci iz prejšnje sezone, ste zastavljali vprašanje: Kaj pa on? Ostaja na Jesenicah ali ne? Danes vam lahko razkrijemo, da bo, Mirko Djumić, nosil dres, HDD SIJ Acroni Jesenic, tudi v sezoni 2020/2021.

21-letni napadalec je lani avgusta prišel v Podmežaklo na preizkušnjo, prepričal trenerja, Mitjo Šivica, in ostal v rdečem dresu do konca sezone. Odigral je 35 tekem v AHL, zabil deset golov in zbral 28 točk. Na osmih tekmah DP je dodal 16 točk, odigral je še dve tekmi za ekipo, HD Jesenice, v IntHL in zabil 2 gola.

”Po prvi sezoni na Jesenicah, sem se odločil, da je zame najboljša možnost, da podaljšam sodelovanje. Na ta način bom lahko še bolj napredoval,” je srbski reprezentant razložil zakaj ostaja v rdečem dresu. Po duši in srcu pripradnik beograjskega Partizana, je pred prihodom na Jesenice, po sili razmer, igral za njegovega največjega tekmeca, Crveno zvezdo. Zato še kako dobro razume večno rivalstvo v slovenskem hokeju: ”Rad bi pomagal ekipi v naslednji sezoni, za katero verjamem, da bo zgodovinska. Pričakujem, da se bomo uvrstili v končnico AHL in premagali večne tekmece v DP.

IMG 3476

Foto: Domen Jančič

Mirko se je spomnil še nedokončane sezone, zaradi katere mu je ostalo nekaj neporavnanih računov: ”V prejšnji sezoni sem bil najbolj navdušen nad  napredkom celotne ekipe in uvrstitvijo na tretje mesto v močnejši skupini AHL, ki se je borila za izhodišča pred končnico. Žal mi je, da sezone nismo mogli odigrati do konca, a to je zame le dodaten motiv pred novo sezono.”

O podaljšanju sodelovanja z Djumićem, je glavni trener, Mitja Šivic, povedal naslednje: ”Mirko, lahko rečem, je kar, naš Mirko, saj smo ga sprejeli za svojega, tako vsi v klubu, kot naši navijači. Mislim, da sploh ni čutiti, da prihaja iz Srbije, ampak je enostavno naš fant. Veseli me, da ostaja z nami. Imel je možnosti, da bi odšel, a odločila je njegova volja in želja, da bi še eno sezono pri nas delal tako intenzivno, kot je v prejšnji in da bi še dodatno napredoval. Vsi, vključno z njim, se zavedamo, da je pred njim svetla prihodnost. Karakterno je zelo močan. V sebi skriva nekaj balkanske mentalitete, a po drugi strani tega niti ni čutiti, saj ima veliko delovnih navad, je zelo priden in ve kaj hoče. Ne bi me presenetilo, če bi odigral fantastično v sezoni, ki prihaja. Jesenice so zanj lahko okno v svet. Še enkrat naj rečem, da sem vesel, da ostaja.

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš Brun

Delite s prijatelji

Povezano