Author picture

Naš novi vratar se veseli igranja v polni Podmežakli

Pred dnevi smo najprej predstavili vizijo našega kluba za prihodnje sezone. Potem smo vas obvestili, da smo podaljšali sodelovanje z glavnim trenerjem Mitjo Šivicem. Ključni del naše rdeče niti bo igralski kader. Dober vratar pomeni polovico hokejske ekipe. To je fraza, ki je že precej obrabljena, a še kako resnična. Tega se zavedamo tudi pri HDD SIJ Acroni Jesenice, zato smo pohiteli s podpisom pogodbe z našim prvim čuvajem mreže za sezono, ki prihaja.

V prvi polovici junija bo dopolnil 24 let. Rodil se je v Kranju, kjer se je spoznal s hokejem na ledu. Na Jesenice je prvič prišel poleti leta 2015. Z našo ekipo se je spomladi leta 2017 veselil svojega prvega naslova DP. Potem je zapustil železarsko mesto. Medtem je odigral nekaj tekem v dresu slovenske reprezentance, z Olimpijo je osvojil trojno krono. Lahko bi rekli, da gre za našega najboljšega vratarja, ki nastopa v enem izmed slovenskih klubov. Po treh letih se vrača v dvorano Podmežakla. V sezoni 2020/2021 bo rdeči dres s številko 33 nosil, Žan Us.

DJF 3930

Foto: Domen Jančič

”Prepričala me je zgodba, ki mi jo je predstavil Marcel Rodman. Igral bom izjemno pomembno vlogo v mladi ekipi, kar je zame priložnost za še večji napredek. Veselim se tistega občutka, ko igraš v polni Podmežakli glasnih navijačev, ki navijajo za tvojo ekipo”, je razloge za povratek med železarje navedel Us.  

”Vsak dan se naučimo nekaj novega tako, da imam po treh letih sigurno več izkušenj. Največji pečat je pustila lanska končnica s končno zmago v Alpski hokejski ligi. Jeseniška ekipa v prihodnji sezoni bo mlada. zato bom nosilec ekipe, na katerega se bodo moji soigralci lahko zanesli,” je Žan na kratko opisal spremembe, ki jih je občutil v sezonah, ko ni igral na Jesenicah in navedel svojo vlogo v tokratni ekipi.

Precej svojih novih sogralcev pozna z medsebojnih tekem v DP in AHL:”Poznam predvsem starejše igralce, z nekaterimi sem bil že soigralec. Komaj čakam začetek priprav, da bolje spoznam še ostale.’

Ob vrnitvi na Jesenice si je zadal naslednje cilje:”Moj osebni cilj je dobiti vsako tekmo, napredovati in se prebiti v reprezentanco. Ekipni cilji so seveda osvojiti naslov državnega prvaka, Slovenski pokal in biti čisto pri vrhu alpske lige.

DJF 0504

Foto: Domen Jančič

Kakovosten vratar, kot je Žan Us, je vedno ljubljenec navijačev. Za jeseniške ima naslednje sporočilo:” V trenutnem stanju nihče ne ve , kako bo septembra, oziroma takrat, ko se bo sezona začela. Verjamem pa ,da nas boste podpirali. Vašo pomoč bomo potrebovali. Obljubljam vam, da bomo na vsaki tekmi pustili srce na ledu.

Svoje mnenje o podpisu pogodbe z Žanom Usom je podal športni direktor HDD SIJ Acroni Jesenice, Marcel Rodman: ”Naša rdeča nit je, da bi radi delali predvsem s slovenskimi fanti. Odločili smo se, da glede na izkušnje iz zadnjih sezon, poiščemo preverjenega domačega vratarja, ki se je že izkazal kot zmagovalec, ki je dovolj kakovosten, da je tudi najboljši vratar v AHL. Zelo smo veseli, da nam je uspelo Žana vrniti na Jesenice. On bo osnovni člen naše obrambe, ki bo z njim vsekakor močnejša. Lepo je, da je sprejel to odločitev, da vidi potencial v naši ekipi in bi rad bil del naše zgodbe.”

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš Brun

Delite s prijatelji

Povezano