Naši borci po velikem preobratu le še korak oddaljeni od zgodovinskega finala celinskega pokala

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so že na prvi tekmi polfinalnega turnirja celinskega pokala prišli do zmage. Po zaostanku z 2:0 so v zaključku tekme pripravili preobrat in po podaljšku s 3:2 premagali latvijski Zemgale Jelgave.

Izjemen začetek tridnevnega turnirja je dokaz izjemne forme Jesenic v letošnji sezoni. Fantje so z borbeno predstavo in tradicionalno gorenjsko trmo še enkrat več dokazali, da se lahko kosajo tudi z moštvi na višjem nivoju ter več kot zasluženo premagali latvijske državne prvake.

Ti so bili pod stalnim pritiskom že v prvi tretjini, ko sta se večkrat izkazala oba vratarja. Pri Železarjih je v prvih dvajsetih minutah deset obramb zbral Antti Karjalainen, eno manj pa zelo razpoloženi Vitols. Ta je svojo ekipo pred zaostankom še večkrat rešil v drugi tretjini, ko smo zbrali novih 14 poskusov na njegova vrata. Vseeno pa so enega od svojih sedmih strelov v zadetek za vodstvo pretvorili latvijski prvaki. Ti so prek Stradineksa izkoristili izključitev Prostorja in povedli v 33. minuti.

Naša ekipa je tako v zadnjo tretjino vstopila z zaostankom, ki pa se je še povečal v 46. minuti, ko je v polno zadel še Rokis. Varovanci Gabra Glaviča so se zdeli v izgubljenem položaju, a znova pokazali, kako težko jih je v letošnji sezoni premagati. Strnili so svoje vrste, napadli po najboljših močeh, ves trud pa se jim je končno poplačal.

V 49. minuti je pred vratarjem odbiti strel Repa v gol za zmanjšanje zaostanka pospravil Jaša Jenko, ki je znova pokazal nos za zadetke. S svojim golom je dal krila tudi ostalim soigralcem. Skoraj da ni tekme, na kateri ne bi Jeseničani izkoristili svojega powerplaya in nič drugače ni bilo tudi tokrat. Rezultat je po izjemni akciji moštva slabih šest minut pred koncem rednega dela izenačil prav Latvijec Rudolfs Polcs.

V zadnjih sekundah tekme so imeli hokejisti Zemgaleja sicer izvrstno priložnost za zmagoviti zadetek, a so ostali brez njega. Tekma se je tako podaljšala v igro treh proti trem. Lepe priložnosti so se vrstile ena za drugo. Večkrat je tekmece znova rešil vratar Vitols, ki pa je bil vseeno nemočen ob samostojnemu prodoru Erica Panceta, ki se je z njim znašel iz oči v oči in ga spretno premagal za izjemno pomembno zmago naše ekipe.

Z njo Železarji tako potrebujejo le še eno zmago, da si zagotovijo sploh prvo napredovanje v finale celinskega pokala v zgodovini slovenskega hokeja. To bi lahko dosegli že jutri, ko se bodo zvečer pomerili proti domači ekipi Cardiff Devils. Ta je danes s 3:1 premagala francoski Angers.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano