Navkljub borbi gredo 3 točke v Ljubljano

HDD SIJ Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 2:2 (0:1, 1:1, 1:0)

Alpska hokejska liga

Četrtek, 8. 10. 2020, ob 19.00

V dvorani Podmežakla je nocoj potekal “drugi polčas” večnega derbija med Jesenicami in Olimpijo. Prvič v mesecu oktobru so Železarji odigrali domačo tekmo v rožnatih dresih, s katerimi že drugo leto zapored javnost ozaveščajo o raku dojk. Več o razpletu nocojšnje tekme si lahko preberete v nadaljevanju.

Navkljub zaostanku, dobra predstava Železarjev

Fantje v rožnatem so se hitro znašli z igralcem manj. Po minuti in pol je bil izključen Seršen. Železarji so korektno oddelali svoje delo v obrambi in zadržali začetni rezultat. Za tem smo prevzeli pobudo in naslednjih 5 minut oblegali vrata Ljubljančanov. Kljub temu so prvi na tekmi zadeli gostje, ki so v 8. minuti izkoristili eno redkih svojih priložnosti. Uspešen je bil Sever. Sledilo je nekaj nervoze in posledično tudi izključitev na naši strani, ki pa sprememb na semaforju niso prinesle. 5 minut pred koncem tretjine smo spremljali zanimiv boksarski vložek, v katerem je Hebar podelil nekaj krepkih Čimžarju. Strasti se niso polegle in znova je prišlo do izključitev na obeh straneh. Minuto pred koncem so Ljubljančani v prodoru pred golom nepravilno zaustavili Jezovska. Sodnik je dosodil kazenski strel, ki pa ga Jezovšek ni uspel zadeti. Rezultat je do konca tretjine tako ostal nespremenjen. Naši fantje so si kljub zaostanku zaslužili pozitivno oceno za prvih 20 minut. Zmanjkalo je le malce več discipline in sreče.

V 2. tretjini po gol na vsaki strani

Prvih nekaj minut 2. tretjine smo spremljali dinamičen hokej, več od igre so imeli naši fantje. Hölsä se je nekajkrat izkazal z dobrimi obrambami. V 24.minuti se je je prav finski čuvaj  mreže na žalost Ljubljančanov poškodoval in v vrata je vstopil Tilen Spreitzer. Po strogo dosojeni izključitvi Glavica, je bila znova na preizkušnji naša obramba, ki je svoje delo opravila z odliko. Olimpija je v 32. minuti, na žalost nekaj sto glave množice v dvorani Podmežakla, po protinapadu povišala svoje vodstvo, zadel je Čimžar. 6 minut pred koncem smo imeli številčno premoč, ki jo je s krasnim strelom z desne strani kronal Kočar. Sodniki nam danes niso bili ravno naklonjeni in minuto pred koncem je imela Olimpija znova številčno premoč. Rezultat je do konca tretjine ostal 1:2, Železarji pa so bili kljub zaostanku po prvih 40. minutah boljši nasprotnik.

Zadetek Sodje za končni remi

Jeseničani so se v uvodu v zadnjo tretjino uspešno obranili ob igri z igralcem manj. Sledilo je nekaj nepovezane igre na obeh straneh, večjih nevarnosti za zadetek ni bilo. Raztrgana igra se je zavlekla dolgo v zadnjo tretjino, v 51. minuti pa smo vendarle zasluženo izenačili. Po podaji Tomaževiča, je bil uspešen Sodja. Jesenicani so po doseženem zadetku odločno krenili po zmago. Priigrali so si nekaj zrelih priložnosti, a semafor je 5 minut pred koncem še vedno kazal 2:2. Pritiski Železarjev so se iz minute v minuto stopnjevali, a končnega uspeha ni bilo. Tekma se je končala z remijem 2:2. Dobra predstava naših fantov pa je sigurno tudi dobra popotnica za nadaljevanje sezone.

Kratek komentar po koncu nocojšnje tekme je podal Timotej Kočar:

“Ja, res je. Bilo je boljše kot v Tivoliju, a kljub vsemu bi bilo lahko še veliko boljše. Moramo se zbrati in jutri opraviti dober trening, potem pa nas v soboto čaka Linz. Treba pokazati našo najboljšo igro in zmagati tekmo. Vsako tekmo moramo iti na polno, zato ker rabimo točke, nasprotnika nikakor ne smemo podcenjevati.”

Delite s prijatelji

Povezano