Navkljub dobremu odporu Linza, 3 točke prihajajo na Jesenice

Steel Wings Linz – HDD SIJ Acroni Jesenice 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Alpska hokejska liga

Torek, 16. 2. 2021, ob 19.00

Po osmih dneh premora se hokejisti Jesenic vračajo v tekmovalni ritem. Nocoj so se odpravili na prvo od treh gostovanj v tem tednu. Pomerili so se z mlado ekipo Linza, ki je z zgolj 3. točkami krepko na zadnjem mestu AHL.

Malo priložnosti v 1. tretjini

Prva polovica tretjine v Linzu je minila brez večjih priložnosti na obeh straneh, dvoboj je bil precej izenačen. Linčani so imeli v 9. minuti prvič igralca več na ledeni ploskvi, a niti enkrat samkrat niso ogrozili Usa. Tudi v nadaljevanju smo spremljali podobno igro. Lukenj v obrambi ni bilo veliko, ko pa so zazevale, sta svoje z dobrimi posredovanji opravila Egger in Us. Z rezultatom 0:0 so bili po 1. tretjini zagotovo precej bolj zadovoljni domači.

Izenačeno tudi po 40. minutah

Nadaljevanje tekme je postreglo z malenkost bolj dinamično predstavo na obeh straneh. Linčani so nekajkrat pogumno napadili proti vratom Usa in enkrat zadeli tudi okvir vrat. Vse pogosteje se je z dobrimi posredovanji moral izkazati tudi Luca Egger. Prvi izrazitejši pritisk Železarjev na tekmi je v 28. minuti vendarle obrodil sadove. Za vodstvo so poskrbeli kdo drug kot člani udarnega napada, ki so izkoristili napako domače obrambe. Po podaji Jezovška in Sodje je Tomaževič ploščico v zraku mojstrsko preusmeril za hrbet Eggerja. Ko je že vse kazalo, da so se Železarji sprostili in bodo mladim Linčanom zabili še kakšen gol več, je sledila izključitev Djumiča. Med power playem domačih je ob posredovnju Usa plošček srečno prišel do Gaffala, ki je ustrelil z modre črte in zadel v nebranjeni del mreže. Do konca tretjine smo videli še izključitev Sodje na eni in Kaila na drugi strani, a ostalo je pri 1:1.

Na koncu Železarjem uspelo zlomiti trdožive Linčane

Zadnja tretjina v Linzu se je začela fantastično. Jeseničani so vanjo vstopili z igralcem več in znova povedli po le 17. sekundah igre, ko je zadel Jaka Sodja. Po zadetku smo spremljali zelo trd dvoboj, v katerem sta z dobrimi posredovanji kraljevala oba vratarja. Tekma se je nezadržno približevala koncu. Izključitev nismo videli, domači pa so vse pogumneje lovili izenačujoči zadetek. Ekipa Linza je ob samem zaključku pričakovano vratarja Eggerja potegnila na klop in napadala s 6 igralci v polju. Varovancem Mitje Šivica je znova uspelo zdržati, za nameček pa je Žan Jezovšek pol sekunde pred koncem zadel v prazno mrežo in potrdil nove, zelo pomembne tri točke v boju za vrh AHL.

Kratek komentar po zmagi je podal Jaka Sodja:

“Prikazali smo dobro tekmo. Začeli smo malce v krču, predvsem zato, ker že nekaj časa nismo odigrali nobene tekme. Ampak to sigurno ni izgovor. Moramo iti tekmo po tekmo, biti vsakič boljši in tako bomo zmagovali tekme. Linčani pa so bili zelo dober nasprotnik. Borili so se. Imajo mlado ekipo. Veliko drsajo in igrajo na telo, tako da je bila tekma zelo težka.”

Delite s prijatelji

Povezano