Author picture

Navkljub porazu Železarji do 2. mesta

Wipptal Broncos Weihenstephan – HDD SIJ Acroni Jesenice 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Alpska hokejska liga

Četrtek, 18. 3. 2021, ob 20.00

Pred Železarji je bila nocoj zadnja tekma rednega dela sezone. 2. mesto pred izločilnimi boji so lovili proti ekipi Wipptal Broncos. Tekma je bila odigrana v Ritten Areni, zaradi nedavne katastrofe, ki je doletela ledeno dvorano v Vipitenu. V kadru Železarjev ni bilo Jake Sodje, ki je na zadnji tekmi z Linzem utrpel poškodbo kolena, manjkal je tudi Andrej Hebar.

Eden redkih strelov domačih končal v mreži

Čeprav Jeseničani v prvih minutah niso igrali slabo, so prvi na tekmi zadeli domači. V 8. minuti so izkoristili eno svojih prvih priložnosti, ko je Oberdorfer ustrelil z modre črte, Eisendle pa plošček preusmeril za hrbet Usa. Za tem so Železarji prvič zagirali z igralcem več. Domači vratar Rabanser je bil vselej na mestu. Sledile so manj razburljive minute, tretjina pa se je hitro prevesila h koncu. Naši fantje so sicer nadstreljali domače, si priigrali nekaj lepših priložnosti ob koncu tretjine, a domačim je uspelo zadržati minimalno prednost pred nadaljevanjem.

Železarji precej boljši, a manjkal je zadetek

Jeseničani so bili v prvi polovici 2. tretjine boljši nasprotnik. Imeli so precej več od igre kot domači, a vsi streli so bili premalo natančni za razpoloženega Rabanserja. 20-letni Italijan se je izkazal tudi v 32. minuti, ko je z izjemno parado zaustavil dva poizkusa Seršena. Tretjina brez izključitev se je nadaljevala v podobnem slogu. Ekipa Wipptala je pretila le iz protinapadov, na drugi strani pa je ob zaključkih Železarjev manjkalo učinkovitosti. Čeprav so Gorenjci po 40. minutah sprožili kar 17 strelov več od domačih, so ti z vrhano mero športne sreče ostali v vodstvu pred zadnjo tretjino.

Rabanser junak tudi v zadnji tretjini

Železarji so po pričakovanjih narekovali tempo tudi na začetku zadnje tretjine. A priložnosti v tem delu igre je bilo nekoliko manj in čas na semaforju je neusmiljeno tekel. V 50. minuti so naši fantje dobro stisnili domače v njihovo obrambno tretjino in pritisk se je končal z izključitvjo Messnerja, ki je prinesla šele drugi power play na tekmi. Na žalost plošček tudi tokrat nikakor hotel za hrbet 205 cm visokega Rabanserja. V zadnjih minutah rednega dela so Železarji znova zapravili cel kup lepih priložnosti. V zadnji minuti so poskušali še z igro brez vratarja, a zadetka ni bilo od nikoder in ekipa Wipptala se je veselila minimalne zmage. Poraz pa na srečo ni bil usoden za končno 2. mesto po rednemu delu, saj je ekipa Pustertala nocoj klonila proti mladim bikom iz Salzburga.

Komentar po tekmi je tokrat podal Gašper Glavič:

“Po taki predstavi si nimamo ničesar očitati. Lahko rečem, da smo dali vse od sebe, ampak pridejo tudi takšne tekme, na katerih plošček ne gre v mrežo. Poizkušali smo streljati iz vseh položajev, na številne načine, imeli smo premoč, vendar na žalost nismo uspeli zadeti in se domov vračamo praznih rok.”

Delite s prijatelji

Povezano