Neugodni Lustenau v Podmežakli brez kakršnih koli možnosti

Hokejisti Sij Acroni Jesenic v alpski ligi nadaljujejo zmagovalni niz. Za sedmo zaporedno zmago so v petek zvečer v dvorani Podmežakla s kar 7:1 premagali Lustenau.

Naša ekipa tako tudi nadaljuje izjemne igre na domačem ledu. Podmežakla je v letošnji izvedbi alpske lige za tekmece neosvojljiva trdnjava. Tako ostaja tudi po obračunu z Lustenauom, ki je v zadnjih sezonah našim fantom po navadi povzročal obilico težav. Tokrat pa so Jeseničani Avstrijce premagali prepričljivo in gladko.

Festival jeseniških zadetkov v prvi tretjini je že v sedmi minuti odprl Erik Svetina. Štiri minute pozneje je vodstvo domačih povišal branilec Ožbej Rep, ki se je tako podpisal pod svoj prvi zadetek v alpski ligi. Doseganja golov v tem regionalnem tekmovanju je precej bolj vajen Žan Jezovšek, ki je v 12. minuti natančno streljal za 3:0. Za vrhunec odlične prve tretjine pa je pet minut pozneje poskrbel Rudolfs Polcs. Latvijec je ob igri z igralcem manj ukradel plošček, samostojno prodrl pred tekmečev gol in izjemno premagal vratarja Hansesa.

Slab večer tekmečevega vratarja se je nadaljeval tudi v drugem delu tekme. Že v 23. minuti ga je še drugič premagal Erik Svetina. Če smo običajno vajeni, da naša ekipa tekme začne bolj previdno, pa temu tokrat zagotovo ni bilo tako. To je še enkrat več dokazal še Rudolfs Polcs, ki je že v 26. minuti zadel že kar za 6:0!

Še pred iztekom prve polovice igralnega časa se je torej vedelo, da bodo Železarji tudi na peti domači tekmi v letošnji sezoni prišli do gladke zmage. Nadaljevanje drugega dela igre sta sicer malce popestrila dva dogodka. Častni zadetek Lustenaua, Anttija Karajalainena je v 28. minuti premagal Hayes, in pretep ob koncu tretjine, ki ga je prav tako prepričljivo dobil Žan Jezovšek. Ta je z golom, asistenco in pretepom prišel do priznanega Gordie Howe hattricka.

Zadnja tretjina je bila malce bolj mirna. Železarji so si vseeno pripravili nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva. Edino je v 48. minuti izkoristil znova odlično razpoloženi Rudolfs Polcs, ki se je podpisal pod svoj prvi hattrick v dresu našega kluba.

Časa za počitek za vodilno ekipo lige ne bo veliko. Že v soboto bo v Podmežakli namreč gostovala Fassa.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano