Neustavljivi Železarji z novo dobro predstavo še povišali vodstvo

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so v enajstem obračunu alpske lige prišli do še desete zmage. Za deveto zaporedno slavje so v sredo v gosteh s 4:1 premagali ekipo Rittner Baum.

Železarji v letošnji sezoni resnično delujejo neustavljivo. Že osem zaporednih zmag je dosežek, ki se ga ne bi branila nobena ekipa v nobenem tekmovanju. Vseeno pa se naši fantje s tem uspehom niso zadovoljili in na zahtevnem gostovanju v Italiji niz zmag podaljšali na devet.

Čeprav so v prvi tretjini tekme proti vratom še enkrat več izjemno zanesljivega Anttija Karjalainena več strelov sprožili naši tekmeci, so Jeseničani ostajali zbrani in v 17. minuti povedli prek Luke Ščapa. Branilec naše ekipe je po golih v slovenskem pokalu in kontinentalnem pokalu zdaj dosegel še svoj prvi letošnji zadetek v alpski ligi.

Prav zavoljo gola, za katerega sta podala Seršen in Glavič, smo se na odmor odpravili z minimalnim vodstvom. Tega so fantje hitro uspeli povišati. Svoj prvi gol v alpski ligi je dosegel tudi mladi Aljoša Pretnar, ki je v 36. minuti premagal vratarja Treibenreifa.

Tudi zadnja tretjina se je za Železarje, ki so vse bolj prevzemali diktiranje poteka tekme, začela odlično. Po 58 sekundah nadaljevanja je gostitelje še enkrat šokiral Andrei Galushkin. Znova je bil uspešen naš letos neverjetno učinkovit powerplay. Po prednosti s 3:0 se je tekma zdela že odločena. Vseeno pa je zaključek s častnim golom za Italijane popestril Hofer, ki je v polno meril v 45. minuti.

Kljub temu so varovanci Gabra Glaviča ohranili mirne glave in še enkrat več dokazali, da jim letos pri branjenju svojega gola ni kos prav nobena ekipa v ligi. Da enako velja tudi za napad, pa je z golom za končni rezultat v zaključku potrdil še Erik Svetina.

Ta je z golom prav tako poskrbel za ponovitev rezultata s prejšnje tekme proti Fassi. Obenem pa so naši fantje vsaj štiri gole dosegli še na štiri zaporedni tekmi. Tako ta, kot tudi zmagovalni niz, pa bodo jeseniški hokejisti poskušali nadaljevati že v soboto, ko v regionalnem tekmovanju letos neosvojljivo Podmežaklo prihaja zasedba Wipptal Broncos.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano