Nik in Jaka, hvala!

V današnji objavi na spletni strani, HDD SIJ Acroni Jesenice, se zahvaljujemo dvema fantoma, ki sta v naših vrstah odigrala pomembni vlogi v minuli sezoni. Oba se do nadaljnjega poslavljata od železarskega dresa.

Nik Grahut je 22-letni branilec, ki je lani poleti okrepil naše vrste. 178 cm visoki Celjan, je na Jesenice prestopil iz ljubljanske Olimpije. V rdečem dresu je odigral 43 tekem v AHL in nastopil še na desetih tekmah DP:  ”S prihodom na Jesenice se mi je izpolnila otroška želja. Čas, ki sem ga preživel na Jesenicah, mi bo vsekakor ostal v zelo lepem spominu. Dve tekmi si bom še posebej zapomnil. Najprej gostovanje na Dunaju, po tistem decembrskem porazu proti Olimpiji, kjer so nas navijači podprli v velikem številu in nam pokazali, da nas podpirajo v dobrem in v slabem. Druga tekma je seveda zadnji derbi proti Olimpiji in zmaga na obletnico jeseniške navijaške skupine. S sezono sem zelo zadovoljen. Dvigovali smo raven igre in prepričan sem, da bi v končnici prišli zelo daleč, ” je Nik povedal ob slovesu z Jesenic. Razkril nam je še kam ga vodi nadaljnja pot: ”Moja zgodba se bo nadaljevala v tujini, kjer želim storiti stopničko višje v svoji karieri. Za konec bi se rad zahvalil navijačem. V čast mi je bilo igrati v rdečem dresu.  Fantom želim srečno in vse najboljše v prihodnji sezoni.’

IMG 3941

Foto: Domen Jančič

V imenu strokovnega vodstva je zahvalo in obrazložitev podal glavni trener, Mitja Šivic:  ”Nik se mi je kot oseba zelo dopadel. Veliko je doprinesel k naši zgodbi v lanski sezoni. Storil je velik preskok, še posebej, če upoštevamo, da pred tem, v dveh sezonah v Ljubljani, ni skoraj nič igral. Smo se pa odločili, kot smo se odločili, zato, da smo ponudili več priložnosti mlajšim. Nik je pošten fant, deloven, dal nam je celo več, kot smo od njega pričakovali. Zahvalil bi se mu za prekrasno sezono, ki jo je imel na Jesenicah. Upam, da se v prihodnosti z njim še srečamo. Vesel sem, da bo nadaljeval svojo pot v tujini. V njegovem primeru smo dokazali, da na Jesenicah znamo pomagati fantom, ki odhajajo od nas, da si z našo pomočjo najdejo novo sredino v tujini. Nik se podaja v zahtevno okolje, a sem prepričan, da bo glede na svoj karakter, uspešen.”

Jaka Ankerst je 31 – letni napadalec, ki je, pred začetkom prejšnje sezone, začel svojo četrto epizodo na Jesenicah. Za nekdanji klub je v sezoni, 2011/2012, odigral 34 tekem v ligi EBEL. Nekdanji slovenski reprezentant je v dresu, HDD SIJ Acroni Jesenice, najprej odigral tri tekme v INL, v sezoni 2015/2016. Leto kasneje je bil del naše ekipe v krstni sezoni AHL. Po dveh sezonah v Franciji, se je lani vrnil na Jesenice. Na 30 tekmah AHL je zabil 12 golov in skupno zbral 23 točk, v DP je na osmih tekmah zbral 14 točk: ”Jesenice mi bodo zavedno ostale v lepem spominu. Hokej bo tu vedno doma. Želim si, da bi čim prej zaigrali v tekmovanju, kjer jih bo spremljala polna Podmežakla, saj si to tudi zaslužijo.  Jesenice, vso srečo!” je ob svojem odhodu povedal Ankerst. Razkril nam je še svoje želje za prihodnost: ”Moja pot je zaenkrat še neznana, želim pa nadaljevati hokejsko kariero tudi v prihodnji sezoni.”

IMG 3942

Foto: Domen Jančič

Mitja Šivic je o Ankerstu povedal naslednje: ”Jaka je igralec, ki je, v naši lanski ekipi, lahko odigral potezo več. Res ni imel najboljše sezone, zato so bile krive tudi poškodbe. Je pa dodal svoj delež k uspehu ekipe. Tudi pri njem smo se odločili, da bomo rajši dali prednost mlajšim, zato se je naša skupna pot žal končala. Želim mu vse najboljše, prepričan sem, da bo, v nadaljevanju svoje kariere, še dokazal kako nadarjen je.”

Nazadnje se je Jaki Ankerstu v imenu kluba zahvalil še predsednik, Anže Pogačar: ”Jaka Ankerst je bil v različnih obdobjih član našega kluba. Vedno se je izkazal za velikega profesionalca. V imenu kluba se mu zahvaljujem za njegov prispevek k našim uspehom in mu želim uspešno nadaljnjo športno pot.”

Jaka Ankerst in Nik Grahut, še enkrat hvala lepa za vse, kar sta storila v rdečem dresu. V upanju, da se še kdaj srečamo, srečno obema na nadaljnji poti!

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš Brun

Delite s prijatelji

Povezano