Author picture

NIK ZUPANČIČ, DOBRODOŠEL NAZAJ!

Nik Zupančič je nov trener članske ekipe HDD SIJ Acroni Jesenice v sezoni 2021/2022.

IMG 9493

Nekdanji odlični hokejist in dolgoletni reprezentant, zadnja leta pa uspešen trener Nik Zupančič se vrača na trenersko klop Železarjev. V svoji dosedanji trenerski karieri je Zupančič opravljal naloge pomočnika selektorja slovenske članske reprezentance in delo selektorja slovenske članske reprezentance Slovenije, skozi kvalifikacije pa je Slovenijo popeljal tudi na zimske olimpijske igre. Prav verjetno pa nihče ni pozabil, da je NIk že opravljal delo glavnega treneja naše ekipe sezonah 2014/2015 in 2016/2017, ko je skupaj s takratno ekipo v Podmežaklo prinesel novi zvezdici. V zadnjih sezonah je deloval v tujini kjer je vodil ekipo Feldkirch in zadnji dve sezoni poljsko Unio.

V klubu smo veseli, da je Nik Zupančič ponovno del naše zgodbe in jeseniškega hokeja. Nekaj besed o njegovi vrnitvi pa smo spregovorili tudi z Nikom.

Nik Zupančič, dobrodošli ponovno na Jesenicah in čestitke za prevzem mesta glavnega trenerja ekipe HDD SIJ Acroni Jesenice.
Kakšni so vaši občutki ob vrnitvi na klop železarjev?
  Hvala za čestitke, občutki so pozitivni saj sem pred leti v klubu HDD SIJ Acroni Jesenice že deloval. Vem kako klub deluje in kakšno tradicijo ima hokej na Jesenicah. Kljub temu, da sem zadnjih nekaj let deloval v tujini sem vedno spremljal dogajanja na domači hokejski sceni. Ekipa Jesenic je bila vedno konkurenčna in v boju za najvišja mesta v Alpski ligi in seveda tudi v domačem prvenstvu. Z osvojitvijo naslovov državnih in pokalnih prvakov je klub dokazal, da se v klubu igralci dobro razvijajo in napredujejo in delovati v  takem okolju je meni kot trenerju izziv in hkrati odgovornost.

Katere bodo vaše prve poteze v vlogi glavnega trenerja?
Glede na to, da se bo, z odhodom kar nekaj ključnih igralcev struktura ekipe spremenila bo prioriteta sestaviti ekipo, ki bo homogena, delovna, željna napredovanja in konkurenčna v vseh tekmovanjih v sezoni 2021/2022. V začetku bo predvsem veliko pogovorov s potencialnimi kandidati, da se ustvari realna slika kako naj bi ekipa izgledala in kakšne vloge bi pri tem imeli posamezniki.

Ali boste vztrajali na začrtani poti kluba, ki je bila v zadnjih sezonah, kvalitetno in trdo delo z mladimi igralci?
Sigurno bi si v ekipi želel mlade igralce, ki so na začetku neke svoje poti, saj takim igralcem lahko res veliko dam kot trener in je z njimi res užitek delati predvsem takrat , ko vidiš kako napredujejo in se razvijajo. Sem pa mnenja, da uspešna ekipa potrebuje tudi izkušene igralce, ki so karakterno pozitivno naravnani in sprejemajo svoje vloge znotraj ekipe ter s tem veliko doprinesejo k razvoju mlajših igralcev in seveda k uspehu celotne ekipe kar pa na koncu tudi šteje.

IMG 9494 1

Svoj komentar na prihod Nika, pa je podaj tudi direktor kluba, Anže Pogačar: “Veseli, me, da  Nik Zupančič ponovno prevzema mesto glavnega trenerja ekipe HDD SIJ Acroni Jesenice. V preteklosti smo v dveh različnih obdobjih že odlično in uspešno sodelovali ter skupaj osvojili dva naslova državnih prvakov. Verjamem, da je Nik v tem trenutku odlična, prava  in kvalitetna trenerska rešitev za naš klub, saj so si naši pogledi na šport in hokejsko igro zelo podobni.”

Nik, dobrodošel na Jesenicah!

Delite s prijatelji

Povezano