Niz neporaženosti končan, izid v zmagah poravnan

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so na deseti tekmi končnice alpske lige doživeli prvi poraz. V torek zvečer je bila na drugi tekmi finalne serije na gostovanju s 4:1 boljša Cortina.

Potem ko smo s svojima tekmecema v četrtfinalu in polfinalu pometli, smo tudi mi v letošnji končnici alpske lige tekmecu prvič morali priznati premoč. Naši borci na zahtevnem gostovanju pri finalnem tekmecu niso uspeli ponoviti odlične igre z uvodnega obračuna in tokrat ostali praznih rok.

Tekma se je že začela v korist Cortine, ki je dokazala, zakaj velja za ekipo, ki jo je izjemno težko premagati na njenem domačem ledu. Prek Di Tomasa so Italijani povedli že v peti minuti tekme in po prvi tretjini vodili z 1:0.

V tekmi z malo izrazitimi priložnostmi so se varovanci Gabra Glaviča vseeno v nadaljevanju na vse pretega trudili izid čim prej izenačiti. Tudi v drugi tretjini jim to ni uspelo, saj je imel izjemen večer Cortinin vratar De Filippo.

Na drugi strani pa je v 50. minuti najboljkoristnejšega igralca lige Anttija Karjalainena za podvojitev vodstva domačih premagal še Zanatta. Naša ekipa kljub temu ni vrgla puške v koruzo. Že dobro minuto pozneje jo je namreč v igro s častnim golom vrnil Žan Jezovšek.

Železarji so se po znižanju zaostanka še bolj osredotočili na iskanje zadetka za izenačenje. Nalogo pa je dodatno otežil Saha, ki je v 58. minuti izkoristil powerplay domačih. Z golom v prazno mrežo pa šest sekund pred koncem tudi postavil končni rezultat srečanja.

Priložnost za maščevanje bomo imeli že v četrtek, ko se bomo za drugo zmago v finalni seriji znova borili v domači Podmežakli.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano