Noro. Fantastično. Fenomenalno! Izjemni Železarji do 36. zvezdice!

HK SŽ Olimpija– HDD SIJ Acroni Jesenice 2:3 (2:0, 0:1, 0:1, 0:1) *OT

Državno prvenstvo, finale, 5. tekma

Ponedeljek, 10. 5. 2021, ob 20.00

Danes so bile vse misli privržencev gorenjskega ponosa usmerjene v dvorano Tivoli, kjer so Železarji na odločilni 5. tekmi lovili naslov državnih prvakov. Skrivnosti pred srečanjem ni bilo. Olimpija je imela nekaj malega več težav s poškodovanimi igralci, na drugi strani je tekmo izpustil Gašper Seršen.

Neposrečena 1. tretjina Železarjev

Srečanje v Tivoliju se ni začelo po naših željah. Po tem, ko smo v prvih 4. minutah spremljali izenačen dvoboj, je v 5. minuti Olimpija oddrvela v protinapad. Pance je podal do Mušiča, ta pa je z natančnim strelom poskrbel za veselje v Ljubljanskem moštvu. Železarjem se je malce kasneje godilo še slabše, saj je v 9. minuti, iz izredno zahtevnega položaja, Simšič domače popeljal v vodstvo z 2:0. Železarji so se za tem zbrali in na začetku 12. minute po izključitvi Vidmarja dočakali prvi power play, med katerim pa zrelejših priložnosti za zadetek ni bilo. Olimpija si je do konca tretjine priigrala še nekaj dobrih priložnosti, naši fantje žal ne, a za preobrat je bilo vendarle še dovolj časa.

Gol upanja Jezovška

Olimpija je v nadaljevanje vstopila z igralcem več, po tem, ko je bil ob koncu 1. tretjine izključen Sašo Rajsar. Njihov power play je bil slab in Usu ni bilo treba posredovati. Sicer pa smo v nadaljevanju videli srečanje z malo priložnostmi. Čas na semaforju je hitro tekel in kmalu je minila že polovicia rednega dela. Železarji so za tem malce pritisnili proti vratom Hölsäja, a je bil v 33. minuti izključen Mašič in igra se je znova preselila pred naša vrata. Zeleni tudi tokrat med igro z igralcem več niso bili pretirano nevarni. Takoj po koncu kazni je sledil protinapad Železarjev. Tomaževiču je uspelo podati do Jezovška, ta pa je plošček krasno preusmeril za hrbet finskega vratarja Olimpije in v Tivoliju smo znova upali. Gol je naše fante prebudil in hitro so postali precej bolj dejavni v svoji napadalni tretjini. Čeprav jim do konca tretjine ni uspelo izenačiti, je bilo pred tretjo tretjino vse še povsem odprto.

Pogumna igra Železarjev in gol Tomaževiča za izenačenje

Začetek zadnje tretjine je bil zelo živahen. Jeseničani so bili ofenzivnejši, Olimpiji pa je uspelo izpeljati nekaj protinapadov, ki jih je z odliko ukrotil Us. Po 7. minutah nadaljevanja se je v krasni priložnosti znašel Djumič, a ob zaključku je bil premalo natančen, da bi premagal razpoloženega ljubljanskega vratarja. Železarji so igrali dobro tudi v naslednjih minutah. Pogosto so bili aktivni pred vrati Olimpije in bili bližje izenačujočemu zadetku kot Olimpija povišanju vodstva. Na naše veliko veselje je fantom uspelo priti do izenačenja v 53. minuti, ko je po strelu Jezovška, odbitek v mrežo Olimpije potisnil Tomaževič. V Tivoliju je bilo vse bolj napeto. Ekipi sta do konca uprizorili vsaka po nekaj dobrih akcij, a redni del se je končal pri rezultatu 2:2 in spremljali smo podaljške.

Noro! Mašič v 70. minuti poskrbel za 36. zvezdico

Jeseničani so odločno vstopili v podaljšek. V prvih 5. minutah so si priigrali kar nekaj lepih priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Potem pa si je v 68. minuti, po spotikanju v napadalni tretjini, Svetina prislužil malo kazen. Olimpija je imela nekaj priložnosti, izkazala pa se je naša požrtvovalna obramba, na čelu z Usom. Igra se je za tem znova umirila, zatem pa smo dočakali, tisto česar smo si neizmerno želeli. Jeseničanom je uspelo prodreti v napadalno tretjino, plošček je prišel do Mašiča, ki se je pomaknil bližje vratom Olimpije in z izjemnim strelom zadel, odločil tekmo, odločil serijo in Železarjem zagotovil 36. naslov prvaka. Fantje, “norci” ste. Poklon do tal!

Junak Bine Mašič je za nas spregovoril po osvojenem naslovu prvaka:

“Zaslužena zmaga! S fanti smo garali celo sezono za to. Verjeli smo tudi po zaostanku, vzeli smo se v roke in dokončali to, kar je treba in na koncu dvignili pokal. V finalu odločajo malenkosti, serija je bila dolga. Vedeli smo, da imamo več moči in na koncu smo zasluženo slavili!”

Delite s prijatelji

Povezano