Author picture

Nova visoka zmaga v državnem prvenstvu

HK Celje – HDD SIJ Acroni Jesenice 2:9 (1:2, 1:5, 0:2)

Državno prvenstvo

Torek, 15. 12. 2020, ob 19.00

Jeseničani so se še drugič v treh dneh pomerili z ekipo Celja, tokrat v gosteh. Žal smo bili prikrajšani za živo sliko iz knežjega mesta, zato je nocojšnje poročilo nekoliko bolj skopo, kot je sicer v navadi. A nič ne de. Glavna novica s Savinjske je, da so Železarji tudi tokrat prišli do suverene zmage.

Potek tekme

V vratih sta tudi tokrat začela Avsenik na jeseniški in Trelc na celjski strani. Znova je bilo v kadru domačih le 11 hokejistov v polju in 2 vratarja. Ob odsotnosti Tavžlja, je bil kapetan Železarjev Andrej Hebar.

Jeseničani so bili v prvih 20. minutah v minimalni prednosti. Mrežo Celja je v 7. minuti načel Šturm. V 16. minuti je domačim uspelo izenačiti, a je mladi Maks Perčič dobro minuto pred piskom sirene poskrbel za vnovično vodstvo Gorenjcev.

V drugi tretjini so naši fantje dokončno postavili stvari na svoje mesto. V 25. minuti sta v kratkem časovnem razmaku zadela Patrik Rajsar in Erik Svetina. V drugi polovici tretjine pa so Jezovšek, Tavčar in Tomaževič, Trelcu nasuli še tri zadetke. Ogrizek je pred odmorom poskrbel za znižanje našega vodstva in rezultat je bil 2:7.

V zadnji tretjini so naši fantje zadeli še dvakrat. Jezovšek je v 56. minuti v svoji matični dvorani zadel še drugič na tekmi. Minuto in pol pred koncem, pa je drugič na tekmi zadel še Šturm in postavil končni rezultat 2:9. Novo gostovanje v državnem prvenstvu sledi že v petek, pomerili se bomo z ekipo Slavije.

Komentar po zmagi je podal novinec v moštvu Železarjev, Maks Perčič:

“Tekma je bila boljša kot zadnjič, čeprav mogoče rezultat ne kaže tako. Sicer pa sem vesel, da lahko pomagam ekipi Jesenic. Prvi dve tekmi sta bili zanimivi in poskušal sem se odrezati po svojih najboljših močeh.”

Delite s prijatelji

Povezano