Nova zmaga v državnem prvenstvu

HDD SIJ Acroni Jesenice – HK Slavija Junior 5:1 (1:0, 0:1, 4:0)

Državno prvenstvo

Torek, 20. 10. 2020, ob 19.00

Nocoj je v dvorani Podmežakla potekal nov dvoboj državnega prvenstva, na Jesenicah smo gostili Slavijo. Založani so dobro odprli letošnje domače prvenstvo. Pred tekmo so bili na 2. mestu, a pri tem velja omeniti, da so hokejisti Olimpije odigrali 2 tekmi manj od njih. Na drugi strani so bili Jeseničani pred tekmo krepko na 1. mestu razpredelnice, na svojem računu so imeli vknjižene 3 zmage, s skupno gol razliko kar +21.

Stojan poskrbel za vodstvo z 1:0

Žan Us je danes dobil zaslužen počitek pred pestrim nadaljevanjem sezone, med vratnici je stopil 22-letni Urban Avsenik. Nasproti mu je stal 6 let starejši kolega Jure Pavlič, ki je med letoma 2013 in 2016 pustil dober pečat v našem rdečem dresu. Jeseničani so prikazali napadalen uvod v tekmo in Pavlič je bil na resnih preizkušnjah že od prve minute. Priložnosti so si sledile ena za drugo, ob zaključkih pa je zmanjkalo malce več zbranosti in natančnosti. V 8. minuti je našim fantom vendarle uspelo kronati premoč. Z branilskega mesta je Stojan neovirano ustrelil proti vratom Založanov in zadel za 1:0. Na polovici tretjine smo bili prvič na tekmi z igralcem manj na ledeni ploskvi, Slaviji pa niti enkrat samkrat ni uspelo ogroziti Avsenikovih vrat. Takoj za tem je sledila nova izključitev, vratar Avsenik je ob reševanju ploščka na nepravilen način zaustavil Luko Pretnarja in si prislužil malo kazen. Gostje so bili tudi v drugo neučinkoviti na powerplayu. Jeseničani so za tem znova prevzeli pobudo, a vodstva jim do konca tretjine ni uspelo povišati.

Slavija v enem od redkih napadov do izenačenja

Jeseničani so se imeli v uvodnem delu 2. tretjine najprej prednost igralca več, za tem pa še dveh igralcev več. Izključitev gostov nam ni uspelo izkoristiti in ostalo je pri minimalnem vodstvu. Kljub temu, so bili tudi v nadaljevanju Jeseničani precej nevarnejši od Slavije, ki je le redko zahajala pred Avsenikova vrata. Pavlič je z nekaj krasnimi posredovanji svojo ekipo ohranjal pri življenju. Tretjina se je hitro približevala koncu, do 37. minute smo spremljali hitro igro z malo prekinitvami, ki pa zadetkov ni prinesla. Slabe 4 minute pred koncem so bili Založani znova izključeni. Železarji so poskušali, a se je Ljubljančanom na krilih Pavliča znova uspelo obraniti. 40 sekund pred koncem tretjine je sledil šok v dvorani Podmežakla. Slavija je izpeljala eno redkih akcij, ki jo je uspešno zaključil Vidic. Tretjina se je tako končala s presenetlivim rezultatom 1:1.

Železarji na koncu do zanesljive zmage

Jeseničani so imeli v 5. minuti nadaljevanja nov popravni izpit za izboljšanje svoje učinkovitosti ob igri z igralcem več. Tokrat jim je vendarle uspelo, po dobrem prodoru z leve strani je bil uspešen Glavič in Jeseničani so se znova, več kot zasluženo, znašli v vodstvu. Železarjem se je odprlo in v 48. minuti je sledilo povišanje vodstva, uspešen je bil kapetan Andrej Tavželj. 10 minut pred koncem je bil pri gostih najprej izključen Černe, za tem pa še Gorše in Jeseničani so se še drugič na tekmi znašli z dvema igralcema več. Tudi tokrat jim ni uspelo unovčiti prednosti in ostalo je pri vodstvu z dvema zadetkoma prednosti. Fantje v rožnatih dresih so lepo nadzorovali potek srečanja, slabe 3 minute pred koncem so zadeli še četrtič na tekmi, uspešen je bil Urukalo. Minuto kasneje je zadel še Tomaževič in v mreži Slavije je odjeknila petarda. Jeseničani so tako več kot zasluženo vknjižili novo zmago v državnem prvenstvu. Časa za počitek pa za naše fante ne bo prav dosti, saj jih že v četrtek čaka povratni obračun v Alpski hokejki ligi proti ekipi KAC II.

Komentar po nocojšnji zmagi je podal strelec enega od zadetkov, Gašper Glavič:

“Vemo, da Slavija ni lahek nasprotnik. Če se ne motim, je to v zadnjih letih celo ena višjih zmag proti njim. Tekma je zahtevala zbranost vseh 60 minut, treba je bilo dati svoj maksimum in zmago smo si na koncu morali priboriti.”

Delite s prijatelji

Povezano