Novinci Jesenicam zadali prvi poraz v novi sezoni alpske lige

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so v soboto zvečer doživeli prvi poraz v sezoni 2022/23. V okviru alpske lige so na gostovanju pri Unterland Cavaliers izgubili s 5:2.

Ker mora biti vsega dobrega enkrat konec, je končan tudi zmagovalni niz jeseniških hokejistov. Ta se je vlekel skozi večji del pripravljalnega obdobja, svoj konec pa dočakal na drugi tekmi nove sezone alpske lige. Železarji so po prepričljivi domači zmagi nad Cortino v uvodnem krogu teden dni pozneje morali priznati premoč novincem v regionalnem tekmovanju.

Tako kot lani proti Meranu, se je tudi letos izkazalo, da so tekme proti novincem v ligi na začetku sezone lahko izjemno neugodne. Čeprav se je tekma začela po željah podprvakov lige. Ti so namreč povedli v 13. minuti, ko je svoj krstni zadetek v alpski ligi dosegel Latvijec Rudolfs Polcs. Z njegovim golom so Železarji tudi dobili prvo tretjino, v kateri so bili prav tako nevarnejši z 11:5 v strelih.

Vse pa se je obranilo na glavo že v drugem delu srečanja. Na svoji prvi tekmi alpske lige je avstrijska zasedba najprej izenačila v 25. minuti, ko je zadel David Galassiti. Že sedem minut pozneje pa je vratarja Anttija Karjalainena premagal še Gabriel Galassiti. Pritisk gostiteljev se je na krilih uvodnih dveh golov le še stopnjeval. Unterland je začutil priložnost za zmago in nov korak do nje naredil v 35. minuti, ko je v polno streljal še Kokoska.

Železarji so se v zadnjo tretjino kljub zaostanku dveh golov vseeno podali s ciljem stvari postaviti na svoje mesto. Delo pa jim je kljub trudu še otežil gol Kaufmanna v tretji minuti tretje tretjine. Sledila je še ne dvominutna kazen varovancev Gabra Glaviča. Izjemno učinkoviti Italijani pa so v 50. minuti igro z igralcem več izkoristili še drugič in prek Wieserja povedli že s 5:1.

Jeseniški hokejisti kljub obilici smole niso želeli vreči puške v koruzo. Tudi oni so dobili prednost igralca na ledu, z lepo odmerjenim strelom pa jo je za končnih 5:2 slabe štiri minute pred koncem izteka igralnega časa izkoristil Miha Logar.

Kljub porazu in kar petim prejetim zadetkom, ki gleda na zadnje predstave Železarjev niso odraz solidnega dela v zadnjih tednih, se Jeseničani ne bodo pustili spraviti iz tira. Priložnost za to, da pustijo boljši vtis, bodo imeli v alpski ligi že v četrtek, ko v Podmežaklo prihaja ekipa Salzburg Juniors.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano