O potniku v polfinale bo odločala peta tekma

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na četrti tekmi četrtfinala alpske lige še drugič izgubili. V torek zvečer je bila v Italiji s 4-2 boljša Gherdeina.

Potem ko so Železarji zmagali na prvih dveh obračunih končnice, je to že drugi zaporedni poraz jeseniških hokejistov. Ti se bodo za vozovnico za polfinale tako z italijanskimi tekmeci pomerili na odločilni peti tekmi, ki bo za eno stran že zadnji obračun sezone.

V torek se je znova vse začelo po notah Gherdeine, ki je povedla že v tretji minuti tekme. V polno je streljal slovenski predstavnik v italijanskem moštvu Maks Selan. Železarji so vseeno hitro odgovorili. V 10. minuti je v polno streljal najboljši strelec Jesenic v letošnji sezoni Eric Pance.

Že dobro minuto pozneje pa je na sceno stopil junak tekme za Gherdeino Max Oberrauch. Ta je za ponovno vodstvo gostiteljev premagal Oscarja Fröberga in postavil izid prve tretjine. Prav Oberrauch se je edini vpisal med strelce v drugem delu srečanja, v katerem je napadalec italijanske zasedbe v polno streljal v 23. minuti.

Železarji so napadali in napadali v lovu na povratek v tekmo. Proti vratom znova razpoloženega Furlonga so skupaj sprožili kar 46 strelov, kar je 21 več od tekmecev. A je Furlong znova dokazal, zakaj velja za najboljšega vratarja alpske lige.

Vseeno ga je v 45. minuti za zmanjšanje zaostanka premagal Miha Logar. Jeseničani so bili zaradi minimalnega zaostanka prisiljeni v še večje tveganje. To je še tretjič v enem večeru izkoristil Oberrauch, ki je s hattrickom v 56. minuti zapečatil usodo varovancev Nika Zupančiča.

Ti se bodo tako za svoje mesto med najboljšimi štirimi moštvi alpske lige morali z Gherdeino še petič pomeriti v četrtek. Tokrat Železarje čaka najpomembnejša tekma sezone. Odigrali pa jo bodo v domači Podmežakli, kar je odlična priložnost, da jih s tribun podprejo tudi številni zvesti navijači.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano