O potniku v veliki finale celinskega pokala bo odločala tekma z Angerjem

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so le dan po veliki zmagi nad latvijskimi državnimi prvaki v soboto zvečer na polfinalnem turnirju celinskega pokala v Cardiffu izgubili proti domači zasedbi. Cardiff Devils so bili na domačem ledu boljši s 3:0.

Valižani so po zmagi nad francoskim Angerjem tudi proti naši ekipi upravičili vlogo favorita turnirja in se že pred zadnjo tekmo uvrstili med najboljša štiri moštva prestižnega tekmovanja. Čeprav je Železarje, ki tokrat poleg poškodovanega Ščapa zaradi bolezni niso mogli računati niti na Logarja, v letošnji sezoni izjemno težko premagati, je to z izjemno disciplinirano in uigrano predstavo Cardiffu to uspelo. Vseeno pa se bodo naši fantje še naprej borili za zgodovinsko prvo uvrstitev v finale, ki bi jo prinesla že zmaga proti francoskemu podprvaku.

Devils so nevarno oblegali vrata Anntija Karjalainena že v prvi tretjini in proti golu Jesenic v uvodnih dvajsetih minutah sprožili 14 strelov. Naš finski čuvaj mreže je svoje delo znova opravljal z odliko, vseeno pa v 18. minuti prvič moral po plošček v svojo mrežo. Tja ga je z natančnim strelom poslal Duggan, ki je postavil izid prve tretjine.

V drugi tretjini je tudi naša ekipa svojo igro dvignila na malce višji nivo. Varovanci Gabra Glaviča so se dokaj enakovredno kosali s favoriziranim tekmecem, ki je še lani igral v elitni ligi prvakov. Kljub temu so se znova izkazale izkušnje gostiteljev, saj je njihovo prednost v 26. minuti povišal Martin.

Tudi v tretji tretjini jeseniškim hokejistom ni uspelo premagati zelo razpoloženega Bownsa. Tako se jim je sploh prvič v letošnji sezoni zgodilo, da na tekmi niso dosegli zadetka. Na drugi strani je končni rezultat po lepo uigrani akciji v korist Valižanov v 52. minuti postavil Sanford.

Odločilno tekmo za napredovanje v krstni finale ne le za jeseniški, temveč za slovenski hokej, bomo odigrali jutri ob 16.30 po slovenskem času.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano