Ob pravem času prekinili prekletstvo podaljškov, polfinale je tu!

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so v četrtfinalu alpske lige pometli s svojim tekmecem. Od Vipitena so bili v torek zvečer boljši še na četrti zaporedni tekmi in po podaljšku zmagali z 2:1.

Naša ekipa je s še četrto zmago na četrti tekmi tako postala prvi polfinalist alpske lige! Potem ko smo izgubili v vseh treh podaljških master rounda pa so naši borci po izenačenem izidu po rednem delu ob najbolj primernem času zbrali dovolj moči in prišli do sploh prve letošnje zmage po podaljšku.

Varovanci Gabra Glaviča so na zahtevnem gostovanju obenem uprizorili tudi izjemno pomemben preobrat. Gostitelji so na domačem ledu namreč prek Ganderja povedli v enajsti minuti srečanja. Čeprav so bili Jeseničani precej boljši tekmec, pa se med vratnicama Vipitena ni dal premagati izjemno razpoloženi Rabanser.

Dolgo in vztrajno smo napadali in iskali pot do njegove mreže. Končno pa je rezultat uspelo izenačiti Eriku Svetini v 36. minuti, ko je prvič ob igralcu več udaril naš prvi napad. Do konca rednega dela se ni dal premagati niti Antti Karjalainen.

Moštvi sta zmagovalca tako morali določiti v podaljšku. V njem se je videlo, da smo ne samo boljši, ampak tudi bolje fizično pripravljeni. Vipiteno je naše hokejiste vse pogosteje zaustavljal na nedovoljene načine. Italijani so nabrali kar štiri izključitve, prav četrta pa je bila zanje usodna.

V zadnji minuti podaljška pred novim odmorom nam je namreč napredovanje v polfinale z novim golom ob powerplayju priigral Eric Pance. V zadetek pa sta bila, tako kot prvi prvem golu, znova vpletena Logar in Svetina.

Železarje pred začetkom polfinalne serije zdaj čaka malce daljši odmor. Ko bo znano, kdaj in proti kom se bodo pomerili za nov preboj v finale, pa bodo tako do dobra spočiti in pripravljeni na nove izzive.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano