Author picture

Obrambo Železarjev okrepil Finec Niki

Ekipa Železarjev počasi pridobiva na svoji pravi podobi. Bliža pa se tudi začetek avgusta, ko bodo železarji pričeli s pripravami na prihajajočo sezono, v kateri bodo lovili nove lovorike.

Obrambno vrsto naše ekipe pa bo okrepil tudi Finec, Niki Blomberg. Gre za 26-letnega branilca, ki je večino svoje kariere odigral na domačem Finskem. V zadnji sezoni pa je svoje izkušnje nabiral tudi v francoskem klubu Corsairs of Nantes. 186 cm velik branilec, je v pretekli sezoni na 21 tekmah zbral 16 točk (3 gole in 13 asistenc). V prihajajoči sezoni bo na Jesenicah igral pod številko 40, ekipi pa se bo na pripravah pridružil že 2. 8.

IMG 5303

Ob svojem prihodu na Jesenice pa nam je Niki zaupal: “Začutil sem, da so Jesenice pravo mesto, kjer se bom lahko izpopolnil kot igralec. Od prihajajoče sezone pričakujem veliko. Igrali bomo za zmage in lovorike, ki si jih ekipa zasluži. Moj osebni cilj pa je, da ekipi na vsak način pomagam do zastavljenih ciljev in da tekme zaključimo z dvignjenimi rokami.”

O podpisu, pa nam je nekaj besed zaupal tudi, glavni trener Gaber Glavič: “Niki je vsestranski branilec, ki ga bomo lahko uporabili tako v igri z igralcem manj kot tudi pri PP. Ob igri 5 na 5 je močan predvsem v obrambni tretjini pred našim golom. Glede na njegove vodstvene sposobnosti pričakujem, da se bo dobro vključil v ekipo.”

Niki, veseli smo, da boš del Železarjev.

Delite s prijatelji

Povezano