Odlična predstava v Celovcu, na koncu zmanjkalo tudi malo sreče

EC KAC – HDD Sij Acroni Jesenice 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)

Petek, 4. 9. 2020, ob 19.15

Želeli smo si močnih nasprotnikov na pripravljalnih tekmah in jih tudi dobili! Po nedeljskem dvoboju proti beljaški ekipi VSV, je danes sledila nova pot na Avstrijsko Koroško. Železarji so ponovno merili moči s člani lige BAHEL, tokrat so na nasprotni strani stali Celovčani, za katere sta tekmo odigrala tudi Blaž Gregorc in Rok Tičar. Končni rezultat je bil 4:2, povzetek tekme pa si lahko preberete v nadaljevanju. 

Premoč Celovčanov, krasna posredovanja Usa

V prvih minutah so kar nekajkrat nevarno zapretili Celovčani, a jim je vratar Us z odličnimi posredovanji vselej preprečil veselje. V deveti minuti je imela ekipa KAC-a prvič na tekmi številčno premoč na igrišču. S strelom z modre črte so jo izkoristili in povedli z 1:0, zadel je Gregorc. V drugi polovici prve tretjine so Celovčani še nekajkrat nevarneje ogrozili naša vrata, a je Us svoje delo opravil z odliko. Tudi naši fantje so si priigrali dve zreli priložnosti za zadetek, a je mreža domačih ostala nedotaknjena.

Izjemna predstava in zasluženo izenačenje

Železarji so obetavno vstopili v drugo tretjino. Priigrali so si nekaj priložnosti in bili v triindvajseti minuti prvič na tekmi z igralcem več, žal brez uspeha. Kmalu za tem je sledila nova super priložnost za zadetek. Kar minuto in 40 sekund je bilo časa za zadetek ob igri z dvema igralcema več. Trikrat smo poskusili s strelom iz modre črte, a zadetka nismo uspeli doseči. Sedem minut pred koncem druge tretjine pa je vendarle počilo! Premoč Jeseničanov je z lepo akcijo unovčil Jaka Sodja. Na semaforju je po štiridesetih minutah pisalo 1:1.

KAC spretnejši v zadnji tretjini, kljub temu Celovec zapuščamo dvignjenih glav

Minuta in pol je minila v zadnji tretjini, ko se je Gregorc dobro znašel pred našimi vrati in še drugič na tekmi popeljal domačo ekipo v vodstvo. Sledili so novi pritiski domačih in v sedeminštirideseti minuti so še tretjič na tekmi premagali Žana Usa. Naši fantje se niso predali. Igrali so hrabro in pogumno ter si v zadnjih desetih minutah priigrali nekaj krasnih priložnosti, ki so ostale neizkoriščene vse do oseminpetdesete minute, ko je bil pred golom odlično postavljen Tavželj. Zadnjo minuto in 20 sekund smo poskusili z igro brez vratarja in bili kaznovani s prejetim zadetkom v prazno mrežo. Končni rezultat je bil tako 4:2. Železarjem lahko samo čestitamo za izjemno predstavo!

Delite s prijatelji

Povezano