Odlična predstava za deveto zaporedno zmago v AHL

HDD SIJ Acroni Jesenice – EC Die Adler Stadtwerke Kitzbühel 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Alpska hokejska liga

Četrtek, 4. 2. 2021, ob 20.00

Železarji so nocoj proti Kitzbühelu lovili rekord po številu zaporednih zmag v letošnji sezoni AHL. Pred tekmo so bili z 8. zaporednimi zmagami v tem pogledu izenačeni z večnimi tekmeci iz Ljubljane. Jeseničani, ki so neporaženi vse od 9. 1. 2021, so bili tudi nocoj v vlogi favoritov, saj so gostje slabo odprli sezono in se trenutno nahajajo pri dnu lestvice.

Železarji odlični na power playu

Po prvih petih minutah, ki niso prinesle večjih razburljivosti, se je na klop za kaznovane usedel Luka Ščap in gostje so se prvič na tekmi preselili pred vrata Usa. Ekipa Kitzbühela je dobro napadala. Najlepšo priložnost so zapravili takoj po koncu power playa, ko je Usu uspelo pokriti ploščico tik preden bi prečkala golovo črto. V 10. minuti se nam je odprla čudovita priložnost za vodstvo, saj sta kar 2 hokejista gostov hkrati prejela dvominutno kazen. Železarjem je uspelo že od začetka power playa neprestano oblegati vrata Franka. Po več kot minuti je bila gostujoča trojka že močno utrujena, kar so rdeči sprida izkoristili. Lepo kombinacijo je z zadetkom kronal Jezovšek. Le nekaj minut kasneje so imeli naši fantje novo številčno premoč. Tudi tokrat so jo izkoristili, z lepim strelom je Franka premagal Tomaževič. Jeseničani so bili boljši nasprotnik tudi do konca tretjine, a je do izdatnejšega vodstva zmanjkalo tudi malce sreče.

Učinkoviti Jeseničani do visoke prednosti

5 sekund pred koncem 1. tretjine je bil Bolterle pri gostih izključen zaradi zadrževanja, a tokrat zadetka ob igri z igralcem več nismo dočakali. Takoj za tem so ob power playu svoj 1. gol na tekmi lovili še gostje, a je bil Us tudi tokrat vselej na mestu. V 27. minuti so Železarji izpeljali nov krasen protinapad, ki ga je uspešno zaključil Jaka Sodja. Tako so se pred polovico srečanja med strelce vpisali že vsi trije člani udarnega napada Jezovšek-Tomaževič-Sodja. Po nekaj mirnejših minutah so Železarji v 34. minuti znova zablesteli na power playu. Odlično so kombinirali pred vrati Franka, piko na i pa je s krasnim strelom postavil Andrej Hebar. S tem je poskrbel za visoko vodstvo pred zaključkom srečanja.

Zanimivo je bilo tudi v zadnji tretjini

Prevlada Železarjev se je nadaljevala tudi v zadnji tretjini. Za petardo v mreži Kitzbühela je v 44. minuti, s svojim drugim zadetkom na tekmi, poskrbel Jezovšek. Po doseženem zadetku je tempo malce padel. Domači so mirno in preudarno peljali tekmo proti koncu. Slabih 6 minut pred koncem so igralci Kitzbühela znova prejeli 2 hkratni dvominutni izklučitvi. Tokrat ob igri petih proti trem nismo uspeli zadeti, zato pa je malce kasneje Gartner na drugi strani poskrbel za častni zadetek gostov. Zanimivega dogajanja še ni bilo konec. Takoj po prejetem zadetku so v Podmežakli zapele tudi pesti. Boksarski dvoboj sta uprizorila Glavič in Eder ter si s tem prislužila predčasni odhod v garderobo. Tekma se je končala s 5:1. Jeseničani so z novo zmago praktično že povsem zraven Olimpije in Pustertala, navkljub manjku tekem.

O vtisih po zmagi smo povprašali Blaža Tomaževiča:

“Zagotovo je lepo, ko zmagaš devetič zapored. Vedeli smo, da tudi danes ne bo lahko, tako kot vsako tekmo. Mislim, da smo po tistih prvih petih minutah, v katerih smo imeli mogoče malce krize, prišli v ritem. Dosegli smo dva power play zadetka. Od takrat je šlo vse naprej precej lažje in zmago smo v nadaljevanju zanesljivo pripeljali do konca. 3 točke so doma in lahko gremo s polno energijo in dvignjeno glavo na tekmo v nedeljo proti Feldkirchu.”

Delite s prijatelji

Povezano