Author picture

Odpiramo novo poglavje z novim predsednikom

Pred več kot šestimi leti (14. 3. 2014) je bilo ustanovljeno društvo HDD Jesenice. Glavni namen ustanovitve in poglavitni cilj je bil – ohranitev članskega hokeja v mestu.

V minulih šestih sezonah smo skupaj naredili veliko dobrega in pozitivnega za članski hokej na Jesenicah. Iz nič smo ustvarili in razvili klub, povrnili zaupanje javnosti, v klub smo pripeljali več kot 60 partnerjev, osvojili štiri naslove, igralcem omogočili razvoj in napredek, za ljubitelje hokeja ustvarjali dogodek za druženje, društvo popeljali na profesionalni nivo delovanja in izpeljali veliko odličnih promocijskih in dobrodelnih akcij izven ledu.

Kdor dela tudi greši in delali smo tudi napake, a nikoli namerno in v škodo društva, težke odločitve smo sprejemali z namenom za boljši jutri društva.

Želimo si, da se društvo še naprej razvija in raste, da se igralcem omogoči odlične pogoje, navijačem pa kvalitetno ekipo, zato  smo v vodstvu kluba ob koncu leta 2019 ocenili, da potrebujemo strukturne spremembe.

Zadali smo si 4 cilje / naloge:

  1. Da v prvih mesecih leta 2020 okrepimo pisarno društva s poslovnim sekretarjem in športnim direktorjem – Z angažmajem Marcela Rodmana, nam je to tudi uspelo.
  2. Da ekipo in tekmovalno sezono sestavimo še pred poletjem – prvi podpis smo letos beležili v začetku maja, do konca junija pa je bila ekipa sestavljena že v 90 %. Ekipa bo rdeči dres v novi sezoni zastopala na: Pokalu Slovenije in Državnem prvenstvu Slovenije in mednarodni ligi AHL.
  3. Reorganizacija prostovoljne marketinške in PR ekipe – natančno določene zadolžitve, postaviti novo strategijo delovanja ekipe in priprava rdeče niti za novo sezono oziroma rdečo nit na kateri sloni zgodba jeseniškega hokeja.
  4. Okrepitev vodstva – Po možnosti in na željo sedanjega predsednika poiskati novega predsednika in dopolniti upravni odbor z namenom, da bo klub finančno stabilnejši in močnejši.

Poudariti želimo, da danes izpeljane spremembe v vodstvu društva ne pomenijo pretresa v društvu ampak gre za potezo nadgradnje vodstva, saj si vsi želimo finančno stabilen, urejen in tekmovalno uspešno društvo.

DJF 4060 2 2

Foto: Domen Jančič

V ta namen mesto predsednika z današnjim dnem prevzema Peter Bohinec, Anže Pogačar pa je imenovan za direktorja društva. Tako bo s svojimi izkušnjami in pridobljenim znanjem še vedno podpiral temelje društva. Novo imenovano vodstvo kluba od predsednika do upravnega odbora, se bodo tako skupaj z Anžetom in ostalimi akterji, trudili, da se društvo povzpne še višje.   

Novo izvoljeni predsednik Peter Bohinec je Jeseničan in močno vpet v jeseniško okolje in družbo. Kljub temu, da je večino časa odsoten z Jesenic, pa na domači hokej nikoli ni pozabil. Kljub temu, da Peter ni profesionalni športnik, niti bivši hokejist, pa se zelo dobro zaveda, po čem so Jesenice kot mesto prepoznavne – železarstvu, narcisah in hokeju.

Veseli smo, da lahko z novo sezono pričnemo tudi novo poglavje, ki bo jeseniški hokej le še bolj zakoreninil v jeseniška tla.  Več o novem predsedniku in njegovih načrtih pa boste kmalu lahko izvedeli v daljšem spoznavnem intervjuju.

Vsem izrekamo toplo dobrodošlico.

Delite s prijatelji

Povezano