Olimpija po minimalni zmagi do izenačenja v seriji

HDD SIJ Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 2:1 (0:1, 1:1, 0:0)

Državno prvenstvo, finale, 2. tekma

Ponedeljek, 3. 5. 2021, ob 20.00

3 dni po zmagoslavju na 1. tekmi finala v Tivoliju, so Železarji iskali pomembno 2. zmago v seriji, ki bi jih močno približala k osvojitvi želene zvezdice. V vrata Olimpije se je po krajši odsotnosti vrnil Finec Paavo Hölsä, med tem, ko Železarji tudi tokrat niso mogli računati na Tomaževiča.

Olimpija do zgodnjega vodstva

Srečanje v Podmežakli so bolje odprli hokejisti Olimpije. Takoj so nekajkrat nevarno ustrelili proti vratom Usa in že v 2. minuti prišli do vodstva. Po strelu Čimžarja se je plošček od Usa odbil naravnost na palico Severja, ki mu ni bilo težko zadeti. Ofenziva Olimpije je v naslednjih minutah nekoliko popustila in naši fantje so lažje zadihali. Ura je tekla zelo hitro, kazni, z izjemo obojestranske izključitve Kočarja in Kujavca, ni bilo. Čeprav so imeli gostje še vedno malenkost več od igre, so tudi Železarji nekajkrat izpeljali nevarnejšo akcijo, a vse skupaj je bilo premalo, da bi jim do konca tretjine uspelo izenačiti.

Gol upanja Jake Šturma

Uvod v 2. tretjino je prinesel izredno trd dvoboj, ki tako rekoč ni ponudil priložnosti. Prvič se je do malce več prostora v 25. minuti dokopala Olimpija. Pance je imel na desni strani ravno dovolj časa, da je z natančnim strelom iz mesta ugnal Usa in povišal vodstvo gostov na 0:2. Po zadetku je odreagiral trener Železarjev Šivic in vzel time-out, da bi vendarle prebudil svoje varovance. Ti so zaigrali odločneje in ob koncu 29. minute dočakali svoj prvi power play. Minuto in pol so neprestano oblegali vrata Hölsäja, a žal plošček ni hotel za njegov hrbet. Tempo se je za tem znova malce umiril, videli smo nekaj malega poizkusov na obeh straneh, potem pa je po mnenju sodnikov v 36. minuti Šturm napravil prekršek nad vratarjem Olimpije in prvič so z igralcem več napadali tudi gostje. Navkljub nekaj dobrim akcijam jim Usa ni uspelo premagati. Kmalu za tem je sledila še kazen Ulamca. Železarji so znova dobro postavili napadalno formacijo in po pol minute power play-a prišli do izjemno pomembnega znižanja. Po strelu Svetine je plošček v mrežo Olimpije preusmeril Jaka Šturm.

Napadi rdečih v zadnji tretjini niso obrodili sadov

V prvih minutah 3. tretjine smo najprej videli obojestransko izključitev Jezovška in Zibelnika. Sicer pa so Železarji začeli vzpodbudno. Nekajkrat so se znašli v krasnih priložnostih pred vrati Olimpije, a zmanjkala je ključna zadnja poteza. Po uvodnem naletu rdečih so tudi gostje izpeljali nekaj protinapadov, a tudi oni so bili ob zaključkih premalo natančni. Dobrih 10 minut pred koncem tretjine je bila igra za nekaj malega časa prekinjena, saj je plošček nesrečno priletel v glavo enega od članov tehničnega štaba Olimpije. Za tem smo videli nekaj minut, ki niso prinesle večjih priložnosti za Železarje in vse pogosteje smo začeli pogleovati na uro. Ta je tekla izjemno hitro, tokrat v korist gostov. Železarji so šli na vse ali nič že 3 minute pred koncem, ko je Šivic potegnil Usa iz vrat. Sprožili so kar nekaj strelov in Olimpija se je dvakrat reševala s prepovedanim dolgim strelom. V igri so bili vse do zadnje sekunde, a zadetka za izenačenje ni bilo in serija je pred sredinim dvobojem v Tivoliju izenačena na 1:1.

Po tekmi je za nas spregovoril strelec edinega zadetka za Železarje, Jaka Šturm:

“Tekme nismo začeli tako kot smo se zmenili. Prve minute tekme je Olimpija pokazala večjo željo od nas. Priigrali so si več priložnosti in ta dva zadetka smo dobili malce prepoceni. Po doseženem zadetku in tudi v zadnji tretjini smo pokazali več energije. Igrali smo bolje, si ustvarili veliko priložnosti, a plošček na žalost ni šel v gol. Če bomo v sredo igrali tako kot danes zadnjo tretjino, nam dober rezultat ne uide.”

Delite s prijatelji

Povezano