Olimpija uspešnejša v Tivoliju

HK SŽ Olimpija – HDD SIJ Acroni Jesenice 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)

Alpska hokejska liga

Sobota, 3. 10. 2020, ob 17.30

Z današnjim dnem so se začeli težko pričakovani boji v Alpski hokejski ligi. Že ob samem začetku sezone je bil v Tivoliju na vrsti dvoboj proti večnim tekmecem, ki bodo v četrtek vrnili obisk na Gorenjskem. Na prvih šestih tekmah bodo ekipe lahko osvojile največ 9 točk. Odigrali bomo 2 tekmi (eno doma in eno v gosteh) z Olimpijo, KAC II in Steel Wings Linz. V vsakem dvoboju proti omenjenim ekipam bo o končnem zmagovalcu štel seštevek dveh tekem. Kako se je odvil “prvi polčas” večnega derbija, pa si lahko preberete v nadaljevanju.

Ponesrečena uvodna tretjina Železarjev

Zaradi težav s poškodbami so današnji derbi izpustili Djumič, Avsenik in Tavčar, ki pa so na dobri poti k povratku v ekipo. Začetek tekme v Tivoliju ni bil po naših željah. Že v 1. minuti je Zajc sam zadrsal pred vrata Usa in ga lepo premagal. Manj kot minuto kasneje so Ljubljančani udarili še drugič na tekmi. Z modre črte je ustrelil Nejc Brus, Us je bil pokrit in na semaforju je kazalo že 2:0. Trener Železarjev Mitja Šivic je v želji po streznitvi svojih varovancev vzel pol minute odmora. Takoj za tem je bil na strani zelenih kaznovan Ulamec in Jeseničani so imeli prvič na tekmi številčno premoč. Fantom se powerplay ni posrečil in ostalo je pri 2:0. Olimpija je nadaljevala s podjetnejšo igro in Us se je moral izkazati z nekaj dobrimi posredovanji. Jeseničani so v nadaljevanju slabo odigrali svoj drugi powerplay na tekmi in prejeli zadetek z igralcem več. Po napaki obrambe je bil uspešen Mušič. Naši fantje v prvi tretjini niso navdušili in upali smo na boljše nadaljevanje srečanja.

Boljša igra Železarjev, a Olimpija je ostala pri treh zadetkih prednosti

Jeseničani so v drugo tretjino vstopili z igralcem več, pred iztekom 1. tretjine je bil izključen Zajc. Resnejših priložnosti si naši fantje niso priigrali. V naslednjih minutah smo imeli prvič na tekmi pobudo na ledeni ploskvi in Hölsä se je moral nekajkrat pošteno izkazati. V 26. minuti je Sotlar nepravilno zaustavil Tomaževiča in sledila je nova številčna premoč naših fantov. Tokrat so naši odlično odigrali powerplay, z izjemnim strelom pod prečko je na 3:1 znižal Jezovšek. Fantje niso popuščali, nadaljevali so z odlično igro in na polovici tekme je sledila nova številčna premoč Železarjev. Ljubljančani so se tokrat dobro obranili. Zadnjih nekaj minut 2. tretjine smo spremljali zanimiv dvoboj, oba čuvaja mreže sta se izkazala z nekaj dobrimi obrambami. V 37. minuti je sledila hladna prha našim Železarjem. Olimpija se je znašla v protinapadu, ki ga je uspešno zaključil Bohinc. 2 minuti pred iztekom tretjine je prvič na tekmi resneje zavrela tudi kri, Orehek in Jezovšek sta si prislužila mali kazni. Rezultat po 40. minutah je ostal 4:1, a Železarji so dokazali, da se še lahko vrnejo v tekmo.

Ljubljančani na koncu ušli na +5

Kmalu po začetku zadnje tretjine je Zajc nepravilno zaustavil Glaviča in si zaslužil 2 minuti kazni. Hölsä je uspešno ukrotil vse poskuse naših fantov in ostalo je pri 4:1. V 47. minuti je bil izključen Tavželj. Naši fantje so 2 minuti trpeli, z izjemnimi posredovanji je bil Us vselej na mestu. Za tem smo spremljali nekaj raztrgane igre na obeh straneh, po izključitvi Ropreta v 51. minuti smo lovili drugi zadetek na tekmi. Naši so dobro oblegali vrata Hölse, a se je naša številčna premoč po minuti zaradi izključitve Glaviča zaključila. 6 minut pred koncem so Ljubljančani zadeli še petič. Z desne strani je bil znova uspešen Miha Zajc. 3 minute pred piskom sirene je bil izključen še Urukalo. Ljubljančani so znova znali izkoristiti številčno premoč  in ušli že na +5. Končni rezultat je bil tako 6:1. Kljub temu, da se Železarji danes niso predstavili v najboljši luči, fantom nimamo ničesar zameriti, saj so pustili srce na igrišču. Čeprav bo težko nadoknaditi veliko prednost Olimpije, se naši fantje zagotovo ne bodo predali …

Kratek komentar po tekmi je podal kapetan Andrej Tavželj:

“Tekmo smo začeli zelo slabo. Nismo odigrali tako kot nas je krasilo na prejšnjih tekmah, tudi proti boljšim nasprotnikom, ko smo bili dominantni, ko smo imeli energijo, ko smo šli v tekmo borbeno. Rezultat je bil takoj 2:0. Težko je bilo loviti nasprotnika, na splošno smo prvo tretjino odigrali slabo. V drugi tretjini smo pokazali veliko boljšo igro, boljšo energijo. Tekmec je lahko bolj kontroliral igro, ker se šteje skupek dveh tekem, ne samo ena. Oni so čakali na svoje priložnosti, tudi mi smo poskušali, mislim, da je bilo nekaj priložnosti, ki bi lahko končale v njihovi mreži, a na žalost se je razpletlo tako kot se je. Za naslednjo tekmo si želim predvsem, da spet pokažemo tisti pravi karakter, ki nas krasi. Loviti pet zadetkov sigurno ni enostavno, bolj pomembno je, da pokažemo takšno igro kot jo znamo, takšno borbenost, takšno željo. Če bomo pravi, lahko rezultat tudi ujamemo, ampak bolj se bomo fokusirali na naš pristop.”

Delite s prijatelji

Povezano