Olimpija v zadnji tretjini do treh točk

HK SŽ Olimpija – HDD SIJ Acroni Jesenice 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Državno prvenstvo

Sobota, 12. 12. 2020, ob 17.00

Danes je bil na sporedu nov večni derbi v ledeni dvorani Tivoli. Tokrat sta ekipi lovili točke v državnem prvenstvu. Derbi je imel velik pomen v boju za 1. mesto po rednem delu državnega prvenstva. V vratih Jesenic je pričakovano začel odlični Žan Us, pri Ljubljančanih pa je tokrat dobil priložnost Tilen Spreitzer.

Zanimiv hokej, ki pa ni prinesel zadetkov

Prvih 5 minut je minilo brez večjih priložnosti na obeh straneh, za tem pa je sledila prva kazen na tekmi za domače, izključen je bil Mušič. Po dobri minuti powerplaya se je na klop za kaznovane usedel še Simšič in naši so imeli krasno priložnost za vodstvo. Priigrali so si nekaj lepih priložnosti, a se je požrtvovalni obrambi Olimpije uspelo obraniti. V naslednjih minutah smo spremljali zelo enakovreden dvoboj, ki mu ni manjkalo dinamike. 5 minut pred iztekom tretjine so bili prvič na tekmi izključeni tudi Železarji. Naša obramba je bila izvrstna in zeleni so bili brez prave priložnosti za dosego zadetka. Do konca tretjine velja omeniti še izključitev Logarja, ki pa je naši fantje niso uspeli izkoristiti in 1. tretjina se je konćala z 0:0.

Za vodstvo zmanjkalo tudi malce sreče

Hitro po začetku 2. tretjine se je na kazensko klop usedel Sašo Rajsar, a Ljubljančani tudi tokrat niso imeli pravih idej za dosego zadetka. Sledile so minute, nadvse podobne tistim iz 1. tretjine. Spremljali smo izenačen dvoboj, naše fante je od vodstva dvakrat ločilo tudi malce sreče. Ob vstopu v drugo polovico tekme so naši fantje igrali vse pogumneje, postajali so nevarnejši nasprotnik, a Spreitzer se še naprej ni pustil premagati. Zibelnik je z izključitvijo dve minuti pred koncem poskrbel za razburljiv zaključek tretjine. Spet smo bili blizu, a semafor je tudi po 40. minutah kazal 0:0.

Ljubljančanom na koncu uspelo do zmage

Prvi omembe vreden dogodek v zadnji tretjini se je zgodil v 45. minuti, ko se je na klop za kaznovane usedel Urukalo. Ljubljančani niso znali izkoristiti niti svojega tretjega powerplaya na tekmi. Tekma je postajala iz minute v minuto bolj napeta, med drugim Olimpija znova ni izkoristila vnovične izključitve Žige Urukala. Za tem smo spremljali 2 minuti igre štirih proti štirim, ko pa so bile moči na ledeni ploskvi v 54. minuti znova izenačene, je Olimpiji uspelo povesti, zadel je Koren. Naši fantje so 4 minute pred iztekom tretjine vzeli pol minute odmora, saj si je pred tem Mušič prislužil dvominutno kazen. Vse moči so usmerili v napad, a powerplaya znova niso znali izkoristiti. Minuto in 40 sekund pred piskom sirene smo iz vrat potegnili Žana Usa. To je varovancem Gregorja Polončiča uspelo izkoristiti, v prazna vrata je zadel Ropret. Tekma se je tako končala z zmago Ljubljančanov, ki so se tako na prvenstveni lestvici oddaljili za nove tri točke. Fantom ne gre očitati ničesar. Že en malce drugače odbit plošček bi tekmo lahko na koncu obrnil v našo korist.

Komentar po tekmi je podal Aljoša Crnovič:

“Dobra tekma z naše strani. Mogoče nam je zmanjkalo malo športne sreče, mogoče smo naredili tudi preveč napak. Ob teh napakah se je tekma tudi lomila in Olimpiji je uspelo zmagati.”

Delite s prijatelji

Povezano