Oslabljeni Jeseničani na derbiju alpske lige morali priznati premoč Asiagu

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na drugi tekmi drugega dela alpske lige doživeli šele četrti poraz sezone. V soboto zvečer je bil v dvorani Podmežakli s 4-1 boljši Asiago.

Železarjem se tokrat ni izšlo. Z neuspehom proti regionalnim rivalom se je končal njihov niz enajstih zaporednih zmag. Prav tako pa so Jeseničani šele drugič v letošnji sezoni klonili na domačem ledu in sploh prvič po rednem delu.

V tekmo so se varovanci Nika Zupančiča podali s precej zdesetkano zasedbo. Zaradi poškodb so namreč manjkali številni pomembni člani zasedbe. Odsotni so bili Pance, Elo, Urukalo, Ščap in Širovnik. Vseeno so slovenski prvaki v obračun s starimi znanci vstopili odločno in z željo po zmagi.

Z Asiagom imajo Železarji še neporavnane načrte zaradi izpada v lanskem polfinalu alpske lige in letošnjem porazu na celinskem pokalu. Pomembnosti obračuna sta se zavedali obe moštvi, zato sta v tekmo vstopili malce bolj rezervirano in previdno kot na običajnih srečanjih, tako da sta mreži po prvi tretjini kljub skupno 21 poskusom ostali nedotaknjeni.

Bolj zanimivo je bilo v drugem delu tekme, ki so ga bolje začeli Italijani. Ti so v 28. minuti povedli prek Iacobellisa. Gostitelji so v svojem slogu hitro našli odgovor in v 30. minuti izvedli izjemno akcijo, ki jo je z zadetkom zaključil Jaša Jenko.

Na žalost pa je Jeseničanom v soboto samo enkrat uspelo premagati zanesljivo obrambo Asiaga in znova razpoloženega Vallinija. V 33. minuti so dobro delo svojega vratarja nagradili tudi preostali člani gostujoče ekipe, ki je v 33. minuti znova povedla po golu Tessarija. Že 19 sekund zatem je sledil nov hladen tuš v obliki drugega zaporednega zadetka v mreži Oscarja Froberga. Znova ga je dosegel Iacobellis.

Slovenski prvaki so v zadnji tretjini lovili zaostanek dveh zadetkov, a na žalost brez uspeha. Brez prej omenjenih nosilcev igre, ki niso mogli pomagati domači zasedbi, je ta ostala pri le enem golu. Četrtega za Asiago pa je v prazno mrežo v 59. minuti dosegel Giliati, ki je postavil končni izid 1-4.

Železarji se tako po dveh predhodnih zmagah nad Italijani v alpski ligi niso uspeli še enkrat več maščevati za lanski boleč izpad v polfinalu. S porazom pa so prav tako padli na tretje mesto tako imenovanega Master Rounda. Novo priložnost, da jeseniški hokejisti znova dokažejo, da so najboljša ekipa lige, pa bodo imeli že v četrtek, ko bodo v dvorani Podmežakli na novem pomembnem obračunu gostili drugi Rittner.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano